zaterdag 30 mei 2015

Verhuisbericht: leeuwen van Anna Paulowna naar Zuid-Afrika

Afgelopen januari bezocht ik Stichting Leeuw op Landgoed Hoenderdaell het prachtige Stichting Leeuw. Tijdens mijn gesprek met Robert Kruijff vertelde hij mij dat de twee prachtige leeuwen in de trainingshal, Nero en Masrya, binnenkort zouden gaan verhuizen. Niet naar een dierentuin, maar naar een reservaat in Zuid-Afrika, waar ze in vrijheid kunnen genieten van de Zuid-Afrikaanse zon. Afgelopen donderdag was het zover. De leeuwen gingen op het vliegtuig hun nieuwe leven tegemoet. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Spannend
Een onderneming als deze is natuurlijk altijd spannend. Daarom was het zo ontzettend fijn om de Facebookpagina van Stichting Leeuw te volgen. Hier werden namelijk updates geplaatst over de reis van Nero en Masrya. De spanning maakte al snel plaats voor een gelukkig gevoel: Nero en Masrya hebben de reis goed doorstaan en wonen nu in het Emoya Big Cat Sanctuary in Zuid-Afrika. En hoe! Beide leeuwen hebben hun draai al snel gevonden.

Het begin
Stichting Leeuw heeft hier prachtig werk mee verricht en als het aan hun ligt, is dit niet de laatste terugplaatsing. Er zijn meer leeuwen en andere grote katten in de opvang die een leven in het semi-wild makkelijk aan zouden kunnen. Samen met donateurs maken de medewerkers van Stichting Leeuw dit mogelijk.

Nero en Masrya, het ga jullie goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.