woensdag 13 mei 2015

Stichting Amantani: naar school in Peru

Naar school gaan. Voor Nederlandse kinderen is dat zeer vanzelfsprekend. Ze stappen op de fiets of gaan lopend naar de basisschool die meestal maar een paar straten verderop zit. We staan er niet altijd bij stil dat dit echt een grote luxe is. In Peru bijvoorbeeld moeten kinderen soms 4 uur lopen (!) voordat ze bij een school zijn. Vooral de kinderen in het prachtige Ccorca, gelegen in het Andes gebergte van Peru, hebben hier last van. En dat terwijl onderwijs juist zo goed is voor de ontwikkeling. Maar ja, als je 4 uur moet lopen iedere dag, dan wordt het natuurlijk een lastige zaak… (foto: Stichting Amantani)

Stichting Amantani
Gelukkig helpt Stichting Amantani de kinderen in Ccorca. Zo zorgen zij bijvoorbeeld voor onderdak vlakbij school. Ook kunnen de kinderen bijlessen krijgen, hulp met huiswerk en meer. Daarnaast zorgt de Stichting er ook voor dat kinderen leuke buitenschoolse activiteiten kunnen doen. Zoals gezellig met elkaar naar de bioscoop. En verder kunnen de kinderen nog individuele workshops volgen. Tot slot wordt de rest van de gemeenschap niet vergeten: Stichting Amantani voert ook projecten uit om het dorp te ondersteunen. Uit veel verhalen van de kinderen zelf blijkt dat ze zo trots zijn op zichzelf dat ze iets leren. Maar ook vrienden maken en kans hebben op een betere toekomst. Op MeetMyWorld.org kun je filmpjes bekijken en zien hoe blij de kinderen zijn en hoeveel zelfvertrouwen ze hebben dankzij Stichting Amantani. (foto: Stichting Amantani)

Beertje Paddington
Wie kent hem eigenlijk niet: de kleine bruine beer met zijn regenlaarsjes en zuidwester op zijn hoofd. Dit beertje komt uit Peru, maar leeft in Londen (vandaar ook zijn regenkleding). Zijn roots is hij zeker niet uit het oog verloren. En daarom helpt hij natuurlijk Stichting Amantani. Op verschillende plekken in Nederland kun je het filmboek van de bioscoopfilm van Beertje Paddington kopen. De opbrengst gaat naar de Stichting. Zo kun je makkelijk de stichting steunen. Bovendien krijg je er nog een bijzonder, Peruaans armbandje bij. Let wel: dit laatste is niet bij alle verkooppunten het geval. Wil je zeker een boek met armband, ga dan eens naar 't Veluws Zandsculpturenfestijn. (foto: Paddington – de film)

’t Veluws Zandsculpturenfestijn
In de hal met kinderboeken op ’t Veluws Zandsculpturenfestijn te Garderen, staat ook een Beertje Paddington, maar dan van zand. Geen wonder dat organisator van het festijn Adri Stichting Amantani de mogelijkheid heeft gegeven om ten tijde van het festijn meer te vertellen over Peru, de kinderen en de stichting. Dit is ook meteen een van de verkooppunten van het Beertje Paddington filmboek inclusief armbandje. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)


Boek met armbandje / de kinderen gaan naar de bios
foto’s: Stichting Amantani

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.