maandag 11 mei 2015

Ontzuren met thee: goed voor je lichaam

Nederland bestaat uit net zoveel koffieleuten als theedrinkers. En dat laatste is niet zo gek als je bedenkt dat we in ons land eerder over thee beschikten dan over koffie. Het drinken van kruidenthee is goed voor het lichaam. Het helpt namelijk bij de spijsvertering en het inademen van de heerlijke geuren van je thee heeft vaak een ontspannend effect. Hmm… Maar wist je dat thee ook kan helpen detoxen, ontslakken en zelfs ontzuren? (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)


Verzuren
Wist je dat ons lichaam afvalzuren opslaat? Deze zuren zijn afkomstig van wat we eten en drinken, maar ontstaan ook door piekeren en sporten. Wie houdt van trainen heeft vast wel eens spierverzuring meegemaakt. Al deze zuren slaat het lichaam op waardoor het eigenlijk een beetje verzuurd. Het verzuren is niet te voorkomen, we zijn immers dagelijks in beweging en er moet toch ook gegeten en gedronken worden. Je kunt de aanmaak van zuren wel verminderen. Bijvoorbeeld door minder suiker te gebruiken, evenals koolzuurhoudende dranken en gezoete vruchtensappen.

Neutraliseer opgeslagen zuur
Opgeslagen zuren kun je neutraliseren door het lichaam te ontzuren. Eerlijk is eerlijk: tot voor kort had ik geen idee wat ontzuren was. Detoxen en ontslakken, ja die kende ik wel. Maar ontzuren? Heel nieuw is het inzicht niet, want al eeuwenlang wordt er kruidenthee gedronken om je beter te voelen. De makers van Alka Thee, Alka Vitae, ontwikkelden een speciale kruidenthee met 52 kruiden die zuren in het lichaam neutraliseren en afvoeren.

52 kruiden
Als je het theedoosje opendoet, ruik je de anijs en venkel er al bovenuit. Dit zijn slechts twee van de 52 kruiden in de zuiverende Alka Thee. Verder kun je nog paardenbloem, driekleurig viooltje, zwarte peper en appel, oregano en ereprijs verwachten in deze bijzondere mix. Stuk voor stuk staan deze kruiden erom bekend dat ze de spijsvertering ondersteunen en zuiverend werken. Driekleurig viooltje wordt immers ook ingezet als je een onrustige en onzuivere huid hebt. En van jeneverbesvruchten weten we dat ze de spijsvertering aan de gang zetten. En zo zitten er nog meer lekkere kruiden in. Alka Thee verhoogt de lichaamscirculatie, reinigt blaas, lever en nieren en draagt dagelijks bij aan het opruimen van zuren die zich in je lijf hebben genesteld.

Verfijnde smaak
De thee heeft een verfijnde smaak en de 52 kruiden samen passen perfect bij elkaar. Dat is wel zo fijn, want daardoor is de smaak van de thee heel lekker en geraffineerd. Ik kan de smaak zeker aanbevelen. De thee is verpakt in kruidenfilters. Dit zijn een soort theezakjes, maar dan zonder touwtje. Je moet de thee 5 minuten laten trekken, zodat het zijn goede eigenschappen aan het water kan afgeven. Langer mag natuurlijk ook. Je kunt er zelfs een ijsthee van maken met een ijsklontje en een schijfje citroen. Op de verpakking staat niet vermeld hoeveel thee je per dag maximaal mag drinken, maar je mag drie tot vijf kopjes per dag drinken om je lichaam te ontzuren. Let wel: je mag iedere dag en op ieder moment een kopje nemen en je zal vooral in het begin merken dat je waarschijnlijk vaker naar het toilet moet. Maar zo weet je wel dat de kruidenkrachtpatsertjes aan de grote schoonmaak zijn begonnen.

Breed assortiment
Ben je niet zo van de thee, maar wil je wel ontzuren? Kijk dan op de website van Alka Vitae voor andere ontzurende producten. Hier kun je overigens ook meer lezen over ontzuren.

2 opmerkingen:

 1. Graag zou ik nog een aanvulling willen geven op je artikel. Met de thee kun je prima ontzuren, alleen is het wel belangrijk dat de losgekomen slakken worden geneutraliseerd met mineralen. De zuren binden aan de mineralen en kunnen zo het lichaam verlaten. Zijn er onvoldoende mineralen aanwezig, dan slaan de losgemaakte gifstoffen weer neer in het lichaam en sla je de plank mis. Een goed multivitamine/multimineraal supplement is daarom in combinatie met de thee zeker aan te raden ! Karin Papadopoulos, natuurvoedingsadviseur

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Karin,
   Dank je wel voor de aanvulling. Deze zijn altijd welkom!

   Groetjes, Berry
   Writing Berries

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.