zondag 24 mei 2015

Zoosite Awards 2015: en de winnaars zijn…

Het is alweer een tijdje geleden dat de ZooSite Awards zijn uitgereikt. ZooSite is een website met informatie over dierenparken in Nederland en België met een Nederlandse (ZooSite.nl) en een Belgische (ZooSite.be) versie. Ieder jaar stemmen de vele duizenden bezoekers en dierentuinliefhebbers mee in diverse categorieën om zo hun favoriete parken in het zonnetje te zetten. Er kan worden gestemd op zowel dierenparken die zijn aangesloten bij de EAZA als niet EAZA parken. Dit jaar kwamen er maar liefst 10.000 stemformulieren binnen bij ZooSite, zodat ze voor het achtste jaar op rij de ZooSite Awards konden uitdelen! (foto: ZooSite)


Mooiste dierentuin
Pairi Daiza en de sinds 2014 in het bezit van een dierentuinvergunning zijnde Orchideeënhoeve gingen beide met de prijs voor Mooiste Dierentuin naar huis. Pairi Daiza in de categorie EAZA en de Orchideeënhoeve in de categorie niet-EAZA. Pairi Daiza prolongeerde de titel voor de tweede maal. En dankzij de komst van de reuzenpanda’s won Pairi Daiza ook de award voor Leukste Aanwinst.

Alle winnaars van de ZooSite Awards op een rij zijn geworden:
Mooiste Dierentuin EAZA: Pairi Daiza
Mooiste Dierentuin Niet EAZA: De Orchideeënhoeve
Meest Innovatieve Dierentuin EAZA: GaiaZOO
Mooiste Nieuwe Verblijf EAZA: Diergaarde Blijdorp – Hart van Afrika
Mooiste Nieuwe Verblijf Niet EAZA: Aquarium van Brussel – Centraal Amerika Aquarium
Leukste Geboorte Zoogdier EAZA: Diergaarde Blijdorp – ijsbeertweeling
Leukste Geboorte Niet-Zoogdier EAZA: Planckendael – Humboldt pinguïns
Leukste Geboorte Niet EAZA: Olmense Zoo – nevelpantertweeling
Leukste Aanwinst EAZA: Pairi Daiza – reuzenpanda’s
Leukste Aanwinst Niet EAZA: Sea Life Scheveningen – zeedraakjes

Allemaal heel hartelijk gefeliciteerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.