maandag 4 mei 2015

Floaten: drijven in pure ontspanning

Doe je ogen dicht en adem eens diep in en uit. Stel je dan eens voor dat je even echt weg bent van de wereld. Geen geluid om je heen. Zelfs niet het gebrom van de koelkast of het geluid van buiten. En er is bijna geen licht dat je af kan leiden, zoals het knipperen van je mobiele telefoon of een zonnestraal die stiekem toch door de gordijnen piept. Adem nog eens diep in en uit en stel je voor dat je zweeft en even helemaal zonder gewicht bent. Er is niets meer om je heen . Alleen jij. Niets meer, niets minder. Lijkt je dat niet geweldig? Dan is floaten echt iets voor jou

Helend water
Van water is bekend dat het een rustgevende eigenschap heeft. Vooral warm water van een bad, douche of zwembad zorgt ervoor dat het lichaam zich ontspant. Spieren raken uit de knoop en je hoofd komt tot rust. Water ontspant niet alleen, het werkt zelfs helend. Stramme gewrichten, zware blessures of krampen verdwijnen zodra je even in het warme water ligt. Soms is alleen maar drijven in het zwembad al heerlijk. Alleen moet je daar wel weer veel voor doen om het hoofd boven water te houden. En daarom is floaten zo heerlijk. Want dat doe je in 30 centimeter diep verwarmd water met Epsomzout.

Dobberen & mediteren
Als je wel eens in de Dode Zee bent geweest of hier documentaires over hebt gezien, dan weet je dat het water van de Dode Zee zo zout is, dat je geen moeite hoeft te doen om te blijven drijven. Het zoute water doet dit voor jou. Dit ervaar je ook in een FloatCenter: het bad is niet dieper dan 30 tot 40 centimeter en is voorzien van speciaal Epsomzout. Een speciaal magnesiumsulfaat gewonnen in het Engelse Epsom. Het zout in het water heft de zwaartekracht op, waardoor je eigenlijk alleen nog maar hoeft te gaan liggen. Het water draagt je gehele lichaam en gewicht, waardoor je optimaal kunt ontspannen. Bovendien heeft het Epsomzout nog voordelen voor de huid. Het bevat namelijk heel veel magnesium dat kan bijdragen aan het verminderen van krampen, maar ook huidproblemen, zoals psoriasis en eczeem, en het helpt zelfs stress te verminderen. Bovendien zorgt het Epsomzout in het water ervoor dat je huid niet gaat rimpelen als je er een uurtje in rondzweeft. Daarnaast float je in een privébad, zonder geluid, licht (als je dat wilt tenminste) of enig andere afleiding. Zo kom je pas echt helemaal tot jezelf. Eén uur floaten staat gelijk aan vier tot vijf uur slaap. Je kunt floaten bij FloatCenter Amsterdam aan de Nieuwe Kerkstraat. Dit is een van de vestigingen van FloatCenter Nederland.Cenzaa: relaxen met geur
Maar bij FloatCenter Amsterdam kun je ook terecht voor een heerlijke massage met de producten van Cenzaa. Geur is heel bepalend voor je humeur. Van geur kun je blij worden of juist meer positieve energie krijgen. Ideaal om de perfecte atmosfeer mee te creëren in huis of juist tijdens een massage. Bij FloatCenter Amsterdam werken ze daarom met de heerlijke producten van Cenzaa. Dit cosmeticamerk van Hollandse bodem biedt verschillende producten die de huid van je kruin tot je tenen verzorgt. Er zijn vier geurlijnen waarvan je er één voor je behandeling uitkiest. Vervolgens zal de geur in de behandelruimte hierop worden aangepast, maar ook je behandeling. Er is zelfs thee die past bij iedere lijn. Eigenlijk moet je het gewoon zelf ervaren tijdens een behandeling in FloatCenter Amsterdam.

Zelf floaten
Voor floaten geldt eigenlijk dat je het pas echt goed kunt omschrijven, als je het zelf gedaan hebt. En daarom ga ik ook zeker zelf een keertje dobberen in een floatroom. Uiteraard zal ik mijn ervaring dan zeker met jullie delen. Wil je het zelf graag proberen? Kijk dan eens op de website van FloatCenter Nederland (floatcenter.nl) en maak een afspraak. En schroom je niet: floaten is geschikt voor iedereen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.