donderdag 31 maart 2022

Writing Berries Maandoverzicht Maart 2022

Maart roert zijn staart! Dat zagen we onder meer aan het weer. Wat een heerlijke zonnige lentedagen hebben we al gehad! En vanmorgen (en vanavond) werden we toch nog getrakteerd op sneeuw. Wat een prachtige witte wereld begroette mij vandaag. Heerlijk. De afgelopen maand stond hier in het teken van de lente, van Keukenhof, wandelingen en tulpen. Maar ook van aquaria, een bijpassend standbeeld en kunst. Deze laatste dag van maart zet ik uiteraard weer alle artikelen op een rij. Enne… niet vergeten; April doet ook wat-ie wil. Veel leesplezier. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Leukste Uitje van Drenthe & Overijssel 2022

We trappen de maand af met de top drie Leukste Uitjes van Drenthe en Overijssel, zoals gekozen door de leden van de ANWB. De uitstapjes zijn divers en bieden je een unieke kijk op deze groene provincies. Benieuwd wie de winnaars zijn? Lees dan snel verder.

De natuur roept! Wandelen in de lente

Of het nu koud is of al heel lekker warm, de natuur lonkt in de lente. Neem ook zeker je fotocamera mee om al dat moois en de prille start van nieuw leven vast te leggen. En met deze tips vind je altijd een wandel- of fietsroute die perfect bij je past.

Van Gogh en de Olijfgaarden

Vincent van Gogh schilderde tijdens de meest slechte periode van zijn leven 15 schitterende schilderijen die hem troost gaven. Alle werken gaan over de olijfgaarden die hem omringden. In de nieuwe tentoonstelling Van Gogh en de Olijfgaarden in het Van Gogh Museum ontdek je hier alles over.

Leukste Uitje van Gelderland & Flevoland 2022

Deze aflevering neem ik je mee naar de Leukste Uitjes van Gelderland en Flevoland, zoals de leden van de ANWB hebben bepaald. De winnaars zullen niet verrassen, maar op welke plek zouden ze zijn beland?

Uitgelicht | Meisje met de Parel

Wie ze is, dat heeft Johannes Vermeer nooit vastgelegd. Maar dat we dol op haar zijn, dat staat als een paal boven water. Tijd om het Meisje met de Parel eens in het zonnetje te zetten in de rubriek Uitgelicht.

Dier van de Maand Cheeta

De meest slanke, ranke katachtige die er is, is de cheeta. Met zijn gestroomlijnde lijf kan hij gemakkelijk hoge topsnelheden halen. Maar weet jij ook waar deze kat woont? En waar je ze in Nederland in de dierentuinen kan bewonderen? Race dan snel naar het artikel en lees meer over het dier van de maand.

Genieten van Aquaria

Kom jij ook altijd zo heerlijk tot rust in het bijzijn van vissen? Of wil je juist nog graag wat meer leren over de onderwaterwereld? Er zijn verschillende aquaria in Nederland waar je op en top van de bijzondere wereld die zich onder water bevindt kan genieten.

Leukste Uitje van Utrecht & Zeeland 2022

Wie mogen zich de Leukste Uitjes van Utrecht en Zeeland noemen? De leden van de ANWB lieten massaal hun stem horen en kozen per provincie drie toffe uitjes uit. Hoewel de meeste uitjes al eens een award mee naar huis mochten nemen, is er toch een nieuwe in een van de top drietjes geslopen.

Hond Gezond Genieten van de Keukenhof

Wist jij dat je hondje ook van harte welkom is in het mooiste lentepark van Nederland (en Europa)? Keukenhof is een heerlijk park waar je met je hond een mooie wandeling kan maken. Er zijn wel wat huisregels waar jullie je aan dienen te houden.

Dierentuinnieuws uit 5 dierenparken

Er is weer heel wat gebeurt in de dierenparken van Nederland. De nieuwtjes van deze vijf parken wil je niet missen. Van schattig geboortenieuws tot aan de opening van een nieuw themagebied!

Fleurig voorjaar: Keukenhof is weer open

Ik had er al heel lang naar uitgekeken; de opening van het Keukenhofseizoen! 24 maart was het zover en toog ik met fotocamera naar het schitterende lentepark wat al zo heel erg mooi in bloei staat.

Stadsbeeld Drie zeeleeuwen

In Bunschoten-Spakenburg vind je voor het zwembad een mooi beeldje van drie speelse zeeleeuwen. Ze liggen daar met een reden en zijn gemaakt door een kunstenares die gespecialiseerd is in het uitbeelden van dieren in brons.

Leukste Uitje van Noord-Brabant & Limburg 2022

De top 3 van deze provincies is exact gelijk aan die van vorig jaar. Althans, bijna, want sommige uitjes hebben stuivertje gewisseld als het om de plaatsing gaat. Opvallend is het aantal dierenparken en uitjes in de natuur die door de leden van de ANWB zijn uitgekozen.

Goed Doel EAZA zet zich in voor dierenparken in Oekraïne

Niet alleen de mensen in Oekraïne hebben onze hulp hard nodig. De dieren in de drie dierenparken van het land ook. De EAZA (Europese Vereniging van dierentuinen en aquaria) is daarom een inzamelingsactie gestart.

Schrijfcoachtip Details, klein maar fijn

Een detail kan een personage, locatie of situatie in een verhaal net even iets realistischer maken. Maar hoe maak je het verschil met details? Ik heb vijf tips die je in je verhaal zou kunnen toepassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.