maandag 31 januari 2022

Writing Berries Maandoverzicht Januari 2022

De eerste maand van het jaar zit er alweer op. En wat een maand was het. Eerst werd de lockdown voor alle uitjes verlengd, daarna gingen ze op 26 januari massaal open! Hoe fijn is dat! De afgelopen maand was er veel nieuws te melden uit dierenparken, musea en pretparken. Er werden kleintjes geboren, nieuwe pretparken gebouwd en tentoonstellingen voorbereid. Benieuwd naar alle artikelen? Lees dan snel verder, klik op de tussenkopjes en ontdek alle verhalen van januari. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Gelukkig Nieuwjaar!

Hoera! 2022 is begonnen. Voor mij startte het jaar rustig en dat is wel zo fijn. Wil je weten of ik nog goede voornemens heb en wat je dit jaar een beetje kan verwachten hier op de website? Lees dan snel verder!

Dierentuinnieuws met geboortes, lekkernijen en meer

Achter gesloten deuren gaat het wel en wee van de dierentuinen gewoon door. In deze Dierentuinnieuws blikken we nog even terug op Kerst, zijn er mooie geboortes en een afscheid van een heel mooie tijger.

Museumnieuws nieuwe aanwinsten, doorstart en aanvraag Werelderfgoedlijst

Op het moment van schrijven van deze Museumnieuws was er nog niets bekend over heropeningen en dergelijke. Maar toch was er genoeg nieuws om een lang artikel mee te vullen, vol leuke nieuwtjes. Over nieuwe aanwinsten bijvoorbeeld.

Uitgelicht | Sprookjesbos

De allereerste aflevering van mijn nieuwe rubriek Uitgelicht is voor een park waar ik heel wat voetstapjes heb liggen. Waar ik mij altijd verwonder en weer helemaal kind voel. Ik heb het natuurlijk over het Sprookjesbos van de Efteling.

Dier van de Maand Wasbeer

Met zijn maskertje op en zijn handige handjes is de wasbeer een boefje om te zien. Het zijn heel slimme dieren, eten alles en horen eigenlijk niet thuis in Europa. Alles over deze exoot kun je leven in Dier van de Maand.

Heuglijk geboortenieuws: Afrikaanse wilde honden geboren in Beekse Bergen

Hoera! In Safaripark Beekse Bergen zijn Afrikaanse wilde hondjes geboren! Ik ben dol op deze dieren en de pups zijn echt heel schattig. Het park heeft drie pups erbij. Moeder en kinderen maken het goed.

Binnenkort te zien in Rijksmuseum: Revolusi!

Tijdens een online perspresentatie namen de conservatoren uit Amsterdam en Jakarta ons mee naar de achtergronden van de indrukwekkende tentoonstelling Revolusi! Het doel van deze tentoonstelling? Om echte mensen aan het woord te laten en zo de complexiteit van deze geschiedenis te proberen te ontrafelen. (foto: Rijksmuseum)

Genieten van Nationale Tulpendag

Op 15 januari 2022 werd het tulpenseizoen officieel geopend met Nationale Tulpendag. Dit jaar niet met een pluktuin op de Dam, maar er werden – zo kon je zien op social – wel tulpen uitgedeeld.

Hond Gezond 5 Winterse wandeltips

Vandaag stormt het, maar of het ook gaat sneeuwen? Je kan maar beter voorbereid zijn om winterse wandelingen met je trouwe, harige maatje. En in deze Hond Gezond heb ik 5 toffe winterse wandeltips voor je opgezocht.

Museumnieuws aanstaande tentoonstellingen & fitness in het museum

De musea stonden te trappelen om weer open te gaan. Als actie organiseerden de musea een sportdag om zo aandacht te vragen voor de heropening. Ook stonden ze in de startblokken voor het tonen van nieuwe tentoonstellingen.

Groene nieuwtjes Statiegeld helpt, nieuwe streekproducten, natuurlijke nagellak en meer

Het is weer tijd voor een artikel met alleen maar groene nieuwtjes. Een van de wollige streekproducten van de Utrechtse Heuvelrug heb ik aangeschaft, in afwachting van wat ik er van ga maken… Maar er zitten voor jou ook vast leuke nieuwtjes tussen.

Stadsbeeld Verzetsmonument

Als klein meisje was ik altijd al onder de indruk van dit imposante beeld in de binnenstad van Utrecht. Helemaal toen we na een stille tocht met Dodenherdenking bij haar stilstonden en na acht slagen van de Dom toren en twee minuten stilte mijn opa het Wilhelmus begon te zingen. Als ik nu langs haar fiets, denk ik altijd terug aan dat moment. Mede daarom hoort ze thuis in Stadsbeeld.

Pretparknieuws: Lego bordesscène, Plopsa De Panne geopend, Zork krijgt nieuw uiterlijk en meer

Pretparken zijn altijd gezellig om naar toe te gaan. De lockdown is gebruikt om de boel weer eens lekker op te frissen. Maar er zijn voor pretparkliefhebbers ook andere nieuwtjes om van te genieten.

Goed Doel Milvus Group

In Roemenië woont de nog grootste bruine beren populatie van Europa. Echter slinkt de groep door versnippering van het leefgebied en mens-dier-conflicten. De Milvus Group werkt hard aan de bescherming van de bruine beren. En daarom staan zij centraal in Goed Doel.

Corona update: dagjes uit, horeca & theater weer open

Hoera! De dierenparken, pretparken, musea, theaters, stadions, cafés, restaurants, bistro’s, lunchrooms en alle andere culturele en horeca uitjes mogen weer open! Er zijn echter wel verschillende maatregelen die moeten worden gehandhaafd.

Schrijfcoachtip: schrijf over wat je kent

Het schrijven van een verhaal kan best lastig zijn als je situaties en personages niet tot leven kan brengen. Daarom is het goed om het dichterbij jezelf te zoeken. Met deze tips lukt het zeker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.