donderdag 13 januari 2022

Genieten van Nationale Tulpendag

Zaterdag 15 januari 2022 is het weer zover: dan is het Nationale Tulpendag. Deze datum vormt de eerste dag van het officiële tulpenseizoen! Het thema dit jaar? ‘Share Happiness’. Dat is toch niet zo moeilijk, want van tulpen wordt toch iedereen blij? De organisatoren van Nationale Tulpendag zeggen daarover: ‘De tulp is van iedereen en voor iedereen. De tulp staat voor verbinding, dus een vrolijke bos voor jezelf én een voor een ander.’ Daar ben ik het helemaal mee eens! Kom maar op met de tulpenpracht. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Tulpen plukken, maar dit jaar niet

Nationale Tulpendag wordt jaarlijks op de derde zaterdag van januari gevierd en georgansieerd door Tulpen Promotie Nederland. Ieder jaar bouwen ze op de Dam in Amsterdam een ‘pluktuin’ waar je een bosje tulpen mag samenstellen. Helaas kan dit door de huidige corona maatregelen nu geen doorgang vinden, maar wat let je om een bosje tulpen bij de bloemist te halen of online te kopen via Tulpen.nl. (foto: Tulpen Promotie Nederland)

Tulpen promoten

Maar Tulpen Promotie Nederland doet natuurlijk nog meer dan de aftrap van het seizoen initiëren. Zo zorgen ze ervoor dat het hele seizoen de tulp in de spotlights staat. Zo krijgen schaatsers tijdens in Nederland gehouden toernooien een bosje tulpen als ze op het erepodium staan. En ze verwezenlijken allerlei ideeën van bedrijven om tulpen te promoten. Ze staan open voor allerlei ideeën, dus als jij iets wil met tulpen, neem dan zeker contact met ze op. Dat is toch wel heel erg tof.

Uitkijken naar de lente

Nationale Tulpendag is ook zo een dag waarop we even reikhalzend uitkijken naar de lente die achter de horizon ligt. Op een grauwe winterdag brengen tulpen zo heel veel kleur bij je thuis om je zo langzaam en fleurig naar de lente te loodsen. Dat is toch genieten! Om Nationale Tulpendag te vieren ga ik zaterdag even een kleurrijk bosje kopen. Tulpen maken mij altijd heel blij en in deze tijden kunnen we dat extra goed gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.