dinsdag 11 januari 2022

Heuglijk geboortenieuws: Afrikaanse wilde honden geboren in Beekse Bergen

Een van mijn favoriete diersoorten is toch wel de Afrikaanse wilde hond. Met zijn koddige blik, die grote ronde oren en die mooie vlekken… Gisteren kwam het heuglijke nieuws binnen dat er maar liefst drie pups zijn geboren in Safaripark Beekse Bergen. Goed nieuws! Nu maar hopen dat we snel op kraamvisite kunnen! (foto’s: Mariska Vermij-van Dijk/Safaripark Beekse Bergen)



Op 10 januari 2022 maakte het park bekend dat de Afrikaanse wilde honden zijn geboren. Maar hun geboortedatum ligt eigenlijk ergens halverwege november. Na de geboorte blijven de pups namelijk in het hol. En pas deze week zijn ze daaruit tevoorschijn gekomen. Moeder Imani is al een ervaren moeder en zorgt, samen met haar groep, goed voor haar kroost. Wat het geslacht is van de drie welpjes is nog niet bekend.



De drie zijn nu nog voornamelijk zwart van kleur voorzien van enkele witte vlekken. Dit biedt extra camouflage nu ze nog zo klein zijn. Als ze wat ouder worden, wordt de vacht lichter en zal ook het unieke vlekkenpatroon meer vorm krijgen. Het opvoeden van de pups zal door moeder Imani en de groep gebeuren. Afrikaanse wilde honden zijn namelijk heel sociale dieren en doen alles voor elkaar. In het wild krijgen dieren die niet mee op jacht kunnen hun eten van de rest. Zo worden ook moeders met jongen en eventuele zieke dieren van eten voorzien.



In het wild gaat het niet zo goed met de Afrikaanse wilde honden. Hun verspreidingsgebied is de laatste jaren sterk afgenomen – en daarmee is ook het aantal dieren afgenomen. De drie pups dragen bij aan het managementprogramma van deze diersoort. Safaripark Beekse Bergen zet zich in voor het behoud van deze diersoort en zijn habitat. Het wildlifepark ondersteunt via Stichting Wildlife een project ter bescherming van de Afrikaanse wilde hond door de Biodiversity Conservation Organisation (BICO).



Ik kan niet wachten totdat het park weer opengaat om deze drie pups te kunnen bewonderen! Gelukkig heeft het park genoeg foto’s om met ons te delen. Wil je meer weten over de Afrikaanse wilde honden en Safaripark Beekse Bergen? Kijk dan op BeekseBergen.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.