vrijdag 21 januari 2022

Pretparknieuws: Lego bordesscène, Plopsa De Panne geopend, Zork krijgt nieuw uiterlijk en meer

Met smart wachten pretparkliefhebbers en -medewerkers op het heropenen van alle fantastische attracties, thema's, sprookjes, verhalen, parkshows en meer. Ondertussen gaat het werk natuurlijk wel gewoon door en komen er ook leuke nieuwsberichten naar buiten. Dus… om alvast in de stemming te komen: vrolijk pretparknieuws van Merlin Entertainment, Plopsa, Efteling en Toverland.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Stap in een virtuele Efteling attractie

Efteling zou Efteling niet zijn als ze de magie van het park niet wereldwijd zouden delen. Mis jij de Efteling ook zo erg en dan met name de achtbanen? Kijk dan eens op het YouTube kanaal van het sprookjespretpark. De wind en het gekke gevoel in je buik moet je er wel even bij denken. Voor de niet thrill seekers zijn er ook toffe onrides van andere attracties. (video: Efteling YouTube kanaal)



Complete Bordesfoto in Legoland Discovery Centre

In het Miniland van Legoland Discovery Centre is de kabinetsformatie ook een feit. De traditionele bordesscène heeft daarom ook plaatsgevonden in Miniland. Compleet met de Koning, drie groene outfits, een lila jurk én Sigrid Kaag. Want gelukkig bestaat er geen corona in Miniland. De foto is in ieder geval heel leuk geworden. (foto: Legoland Discovery Centre Scheveningen)


Plopsa De Panne geopend

Voor het eerst sinds de opening van Plopsaland De Panne is het park ook in januari geopend tot en met de Voorjaarsvakantie. Op woensdagen en in het weekend is het dus mogelijk om te genieten van alle attracties in het park. Normaal sloot het park na de Kerstvakantie om in de Paasvakantie de deuren weer volledig open te gooien. Maar door de zachte winters en de opening van het Plopsa Hotel, blijft het park, hetzij beperkt, nu open. Reserveren is natuurlijk nog wel verplicht en dat doe je via PlopsalandDePanne.be. (foto: Plopsaland De Panne)

THIS IS HOLLAND overgenomen door Merlin Entertainments

Merlin Entertainments heeft aangekondigd de dagelijkse leiding over te nemen voor de attractie THIS IS HOLLAND in Amsterdam. De overname zal starten op 31 maart 2022. Tijdens THIS IS HOLLAND maakt de bezoeker een virtuele vliegreis over Nederland. Je hangt in een stoel met je benen en armen los, voor een immens koepelscherm. Het lijkt wel of je zelf vliegt als een vogel… Tijdens de reis wordt je getrakteerd op zintuigelijke ervaringen, zoals de geur van een tulpenveld, de wind in je haren en opspattend zeewater in je haar! Na de reis sta je weer met beide benen op de grond en kun je nog meer van Nederland ontdekken dankzij de speciale interactieve tentoonstelling. De experience is in nauwe samenwerking met UNESCO tot stand gekomen. Merlin Entertainment verzorgt in Nederland de dagelijkse leiding van Sea Life Scheveningen, Legoland Discovery Centre, The Amsterdam Dungeon en Madame Tussauds Amsterdam. (foto: Merlin Entertainment)

Peppa Pig World of Play opent in Leidschendam

Overigens is de overname van This is Holland niet de enige nieuwigheid die Merlin te bieden heeft: dit jaar opent er onder hun leiding ook een gloednieuwe attractie voor jonge kinderen genaamd Peppa Pig World of Play. Wie kent dit vrolijke varkentje nu eigenlijk niet? Voor kinderen komt er een vrolijke indoor speeltuin vol kindvriendelijke attracties. Ontdek de wereld van Peppa en haar vriendjes en kom dansen, lachen, springen en zingen in allerlei locaties die je kind zal herkennen van de animatieserie. De veilige speelwerelden geven kinderen tussen één en zes jaar de vrijheid om zelf te ontdekken en te spelen. Natuurlijk mogen papa’s, mama’s, ooms, tantes, opa’s en oma’s lekker mee spelen met de kinderen. Meer weten over dit knortastische speelavontuur? Kijk op PeppaPigWorldofPlay.com. (foto: Merlin Entertainment)

Attractiepark Toverland vernieuwt Expedition Zork

Wat doe je als je toch gesloten bent? Juist: verbouwen! Attractiepark Toverland heeft deze winter aangegrepen om wildwaterbaan Expedition Zork te vernieuwen. De wildwaterbaan krijgt een nieuwe verhaallijn, wordt beter gethematiseerd en er komt een interactive ballenbaan voor het hele gezin in het decor. Al sinds de opening van de wildwaterbaan in 2004 prijkt in het rotswerk van de attractie een beeltenis van Zork, een mysterieus groen moeraswezen. ‘Dit achtergrondverhaal is echter nooit uitgediept,’ vertelt Peter van Holsteijn, Senior Ontwerper. ‘In het nieuwe verhaal van Expedition Zork hebben we alle bestaande elementen van het Wunderwald met elkaar verbonden. Een Alpendorpje, een excentrieke uitvinder, een wildwaterbaan en een onbekend bergmonster.’ Toverland plant dat dit voorjaar de vernieuwing helemaal klaar zal zijn. Meer weten? Kijk op Toverland.com/Zork. (foto: Toverland)

Plopsa opent eerste pretpark in Tsjechië

Plopsa heeft al verschillende pretparken in thuisland België, Nederland, Duitsland en Polen. Sinds vorig jaar is hier een nieuw attractiepark aan toegevoegd en wel in Praag, Tsjechië. Het gloednieuwe indoorpretpark Majaland Praha heeft als thema Maya de Bij. Maya is enorm populair in Tsjechië en daarom werd voor haar wereld gekozen voor het attractiepark. In tegenstelling tot andere Plopsa-parken, heeft Plopsa hier alleen de thematisering gedaan. De dagelijkse leiding valt onder de KAPRAIN Group. Dat is niet zo vreemd, want het park ligt naast het winkelcentrum Premium Outlet Prague Airport wat ook eigendom is van deze uitbater. Het indoorpretpark telt zo’n 15 indoorattracties in Maya de Bij-stijl, bestaande uit een achtbaan, zweefmolen (vol vlinders), botsauto’s, vrijevaltoren en meer. Het is vooral gericht op kinderen tussen de 2 en 10 jaar. Natuurlijk komt Maya zelf ook geregeld even binnenvliegen voor een meet & greet. Maya is overigens een bezig bijtje, want dit jaar is Plopsa van plan om nog een Maya-park te realiseren in Polen. Voor meer informatie kijk je op Plopsa.be. (foto: Plopsa)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.