woensdag 14 juli 2021

Jarig Aapje onthult door Prinses Margriet

Apenheul is jarig dit jaar en viert hun 50-jarig bestaan wel op een heel bijzondere manier. Een van de festiviteiten dit jaar vond afgelopen maandag plaats. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden – beschermvrouwe van Apenheul – onthulde het vrolijke standbeeld Jarig Aapje! En dit vrolijke aapje staat niet in Apenheul, maar in Apeldoorn zelf zodat iedereen er van kan genieten.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Verbondenheid

Jarig Aapje is niet alleen een vrolijk aapje met een feesthoedje en een ballonnetje. Het is ook een verbintenis tussen Apenheul en Apeldoorn zelf. Roel Welsing, directeur van Apenheul: ‘Ik ben enorm trots op dit prachtige kunstwerk ter viering van onze verjaardag. Naast alle andere jubileumactiviteiten in de stad is dit een mooie, blijvende herinnering aan ons 50-jarig bestaan.’ Burgemeester van Apeldoorn Ton Heerts benadrukte dat hij vooral blij is dat met dit kunstwerk Apenheul voortaan ook zichtbaar is in de stad zelf.


Jarig Aapje van Florentijn Hofman werd door Prinses Margriet onthuld – foto Sven Scholten

Liefde voor de natuur

Jarig Aapje is te vinden aan de Marktstraat van Apeldoorn, wat onderdeel uitmaakt van de Klimaatstraat van de stad. Apeldoorn staat voor duurzaamheid en liefde voor de natuur, net als Apenheul. Dat wordt door Claudi Groot Koerkamp, directeur van Apeldoorn Marketing, nog extra aangehaald: ‘Apeldoorn is een royale, groene stad en dat willen we meer voor het voetlicht brengen. Dit kunstwerk voor de vijftigste verjaardag van een groen, duurzaam park als Apenheul, dat de liefde voor de natuur wil stimuleren, past daar perfect bij.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.