woensdag 21 juli 2021

Boskalis Beach Cleanup Tour gaat bijna beginnen

Het is heel goed dat wegwerpplastic, zoals rietjes en bestek, is verboden. Dan komt er ook aanzienlijk minder van op het strand en in zee terecht. Echter… valt er nog genoeg op te ruimen langs de Noordzeeskust. Daarom start vanaf 1 augustus weer de jaarlijkse Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. Zin om een etappe mee te wandelen? Schrijf je dan snel in. Enne… wist je dat er zelfs een etappe is waarbij je hond mee mag? (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

14 dagen opruimen

Stichting De Noordzee zet zich al jaren actief in voor een schonere Noordzee en kustlijn. En daarom wordt ieder jaar in augustus de gehele Noordzeekustlijn schoongemaakt. Visnetten, snoeppapiertjes, ijsstokjes, sigaretten, lollystokjes, stoppen, brillen, doppen van antizonnebrandcrème, strandspeelgoed… je kan het bijna zo gek niet bedenken of het wordt wel uit het zand getrokken. Dat is maar goed ook, want al dit afval kan zomaar in zee terecht komen. Zeedieren zien plastic soms aan voor eten of ze raken erin verstrikt – met alle nare gevolgen van dien. Twee weken lang wordt er iedere dag een ander stuk strand zo goed mogelijk schoongemaakt. Er begint een ploeg in Cadzand en een ploeg op Schiermonnikoog. Iedere dag trekt de caravaan vanuit Cadzand noordelijker en de karavaan vanaf Schiermonnikoog zuidelijker langs de kustlijn totdat je na veertien dagen op het strand tussen Zandvoort en Bloemendaal elkaar tegenkomt.

1 of meerdere etappes helpen

Wil je slechts een dagje meehelpen? Of zie je het wel zitten om meerdere etappes te lopen? Het mag allemaal. Het is wel belangrijk dat je je aanmeldt voor deelname, zodat de organisatie precies weet wie er allemaal bij de opruimploeg van die dag hoort. Iedereen – jong en oud – is welkom om te helpen. Wie weet vind je wel iets heel bijzonders.

Etappe voor de hond

Op 14 augustus wordt het strand van Noordwijk opgeruimd. En die dag zijn honden ook van harte welkom om te komen helpen! Op de Facebookpagina van Stichting De Noordzee lees je daar alles over. Gezellig hè.


Meld je aan!

Zin om mee te doen? Aanmelden kan nog steeds via de website: BeachCleanupTour.nl. Veel plezier vast!

(foto: Stichting De Noordzee)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.