zaterdag 31 juli 2021

Writing Berries Maandoverzicht Juli 2021

Het is juli en het is zomer. De vakanties zijn inmiddels in volle gang en er wordt vandaag een verschrikkelijke zwarte zaterdag qua files verwacht. Terwijl de Olympische Spelen bezig zijn, regent het buiten. Juli was een veelzijdige maand met voor mij weer echt meer dagjes uit en mooie artikelen om te schrijven. Tussen de buien door is het heerlijk om buiten te zijn. En sta je in de file en zoek je nog wat leesvoer? Met dit Writing Berries Maandoverzicht van juli heb je genoeg te lezen. Geniet van je vakantie! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Museumnieuws met nieuwe tentoonstellingen, heropeningen en bijzondere objecten

Er is weer veel Museumnieuws om over te vertellen. Nieuwe tentoonstellingen om naar uit te kijken, bijzondere objecten en natuurlijk een heropening. Waar kijk jij het meeste naar uit? Je ontdekt het in deze Museumnieuws.

Dierentuinnieuws Amoertijgers voor AquaZoo, Brilberen in Amersfoort en meer

Een volle aflevering van Dierentuinnieuws met nieuwe bewoners, een geredde zeehondenpup, een bijzondere tentoonstelling, geboortenieuws en nog veel meer. Ga er maar lekker voor zitten en plan meteen een bezoekje aan je favoriete dierentuin.

Dagje uit? Vergeet niet te reserveren!

Jippie! De zomer stat voor de deur en we gaan er graag weer (coronaproof) op uit. Let je wel dat je nog steeds vast zit aan verschillende maatregelen? Zo moet je nog steeds een tijdslot reserveren voor museum, pretpark en dierentuin. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Groene nieuwtjes met textielinname, bescherming zeeschildpadden en meer

Het verbod op eenmalig te gebruiken wegwerpplastic is er door, daarnaast is deze maand het statiegeld op kleine PETflesjes ingegaan. En dat is alleen nog maar het goede nieuws rondom plastic. Meer Groene nieuwtjes lees je in dit artikel.

Festivalnieuws: waar is dat feestje?

Waar is dat feestje? Bij verschillende zomerfestivals natuurlijk. Helaas wordt deze feestelijke aankondiging snel teniet gedaan (lees verder bij de corona update), maar voor even was het leuk om vooruit te kijken naar een zomer vol festivalplezier.

Genieten van Zomeravonden in dierentuinen en pretparken

De zomeravond. BBQ aan, muziekje erbij… even helemaal ontspannen. In verschillende dierenparken en pretparken in Nederland wordt de zomeravondsfeer extra luister bijgezet.

Corona update: Toch geen festivals

Zo kondig je festivals aan, zo gooit corona toch weer roet in het feestje. In deze corona update lees je meer over de consequenties en beweegredenen. En wat er natuurlijk nog wel mogelijk zou kunnen zijn.

Dier van de Maand Zebra

Een zebra is een bijzonder mooi gestreept Afrikaans paardje. Maar wist je dat er verschillende soorten zebra’s zijn? En dat deze op verschillende plekken in Afrika wonen? In Dier van de Maand vertel ik meer over de zebra, de soorten en hun kwetsbaarheid in het wild.

Pretparknieuws: lekker spelen, klimmen en skiën in de zomer

Zoek je nog een gezellig, sportief uitje voor de zomer? Met deze tips geniet je met het hele gezin, familie of met vrienden van bijzondere uitjes. Wat dacht je van skiën? Klimmen in een klimbos of lekker spelen en grillen in een speelpark? Je leest het allemaal in deze Pretparknieuws.

Jarig Aapje onthult door Prinses Margriet

Hieperderpiep Hoera! Apenheul is jarig en dat vieren zij met allerlei leuke activiteiten. Een daarvan is de onthulling van het nieuwe kunstwerk ‘Jarig Aapje’ wat nu de binnenstad van Apeldoorn opsiert. Een vrolijk kunstwerk, onthult door Prinses Margriet.

Genieten van Botanische Tuinen Utrecht

Het is heerlijk om tussen het groen te wandelen en te genieten van bloemenpracht. In de lente ga ik daarom zo graag naar Keukenhof. Het hele jaar door geniet je van bijzondere bloemen, planten, struiken, bomen en grassen in de Botanische Tuinen van Utrecht.

Hond Gezond 5 tips samen fietsen

Heerlijk hoor, samen fietsen met je hond. Gezellig in de buitenlucht, beetje rennen, spelen en weer naar huis. In deze Hond Gezond heb ik tips verzameld om het samen fietsen nog leuker en gezelliger te maken. Met een paar leuke foto’s van mijn eigen hondje erbij.

Boskalis Beach Cleanup Tour gaat bijna beginnen

Augustus staat voor de deur en dat betekent dat de grote schoonmaak van het Noordzeestrand gaat beginnen. Loop jij ook mee? Er is zelfs een speciale etappe waarbij de hond mee mag op het strand. Lees snel verder als je ook een dagje wil helpen.

Stadsbeeld De Haringeter

Als je wel eens in Scheveningen over de boulevard flaneert, dan heb je het metershoge beeld vast wel eens gezien: de Haringeter. Het is een van de beelden binnen de beeldengroep op het terras voor Museum Beelden aan Zee die samen een bijzondere trekpleister vormen aan zee.

Goed Doel: Marwell Wildlife

Marwell Wildlife is het natuurbehoudfonds van de Britse Marwell Zoo. Zij zetten zich onder meer in voor het behoud van de Grévy zebra in Afrika. Want dit prachtige dier slinkt in getalen. Hoe ze dat doen, lees je in Goed Doel.

Bijzonder: Rode panda’s geboren in DierenPark Amersfoort

Rode panda’s zijn al superschattig om te zien. Baby rode panda’s zijn zo mogelijk nog schattiger! In DierenPark Amersfoort is er een tweeling geboren en als je geluk hebt, dan kun je ze in het park al bewonderen.

Schrijfcoachtip ideeënboekjes

Inspiratie kan op de gekste momenten opkomen. In de bus, op je werk, tijdens het sporten… En ja onthoud je dat pareltje dan wel totdat je thuis bent? Een opschrijfboekje helpt. Lees daar deze Schrijfcoachtip maar op na.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.