zaterdag 10 juli 2021

Corona update: Toch geen festivals…

Corona – we zijn er nog steeds van af. En dat was bij de vorige versoepelingen al meerdere malen duidelijk gemaakt. Na deze versoepelingen zijn er echter veel mensen meteen op uit gegaan voor een feestje links en rechts. Helaas leverde dat ook weer veel besmettingen op. Zoveel dat Nederland als reisadvies op rood zou kunnen gaan en de vakanties in het gedrang komen. Wat houden deze maatregelen dan weer in voor de zomer? Ik zet het nog even op een rijtje. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Waar is dat feestje…?

Helaas niet bij een festival of in een club. Door de hoge besmettingsgraad heeft het Outbreak Management Team het kabinet geadviseerd maatregelen te nemen. De maatregelen gelden vooral voor clubs en festivals waar de 1,5 meter afstand niet gehandhaafd kan worden. Maar ook een beetje voor horeca, sportevenementen en cultuur. Wat houdt dit precies in voor de komende zomer?

Horeca blijft open, maar de openingstijden worden teruggeschroefd van 06.00 uur tot 0.00 uur. Iedereen moet een vaste zitplaats hebben op anderhalf meter afstand. Geen evenementen, live muziek of grote schermen.
Clubs en discotheken gaan dicht.
Coronatoegangsbewijzen worden stop gezet voor clubs, disco’s en festivals, maar kunnen nog wel worden ingezet bij sportevenementen en bijvoorbeeld theatervoorstellingen.
Sport- en culturele evenementen gaan door, met anderhalve meter en vaste zitplaatsen. Een evenement mag slechts 24 uur duren.
Een coronatoegangsbewijstest is slechts 24 uur geldig, in plaats van 40 uur.
Houd feestjes, buurtborrels en verjaardagen klein en blijf op anderhalf meter afstand.
De maatregelen blijven van kracht tot en met 13 augustus 2021.

Basisregels & doorstroomlocaties

De basisregels (zie foto) blijven natuurlijk gewoon van kracht. Hoewel het heel jammer is dat de festivals niet door kunnen gaan, is er gelukkig deze zomer nog genoeg te doen op anderhalf meter. Er verandert namelijk niets voor doorstroomlocaties, zoals musea, pretparken, dierentuinen, kermissen en winkels. Deze uitjes en winkels mogen gewoon 1 bezoeker per 5 m2 ontvangen. Maak er dus een mooie zomer van allemaal en lees alle maatregelen nog eens na op de website van de Rijksoverheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.