dinsdag 27 juli 2021

Bijzonder: Rode panda’s geboren in DierenPark Amersfoort

Hoera! Voor het allereerst in de geschiedenis van DierenPark Amersfoort zijn er rode panda’s geboren! Wat een prachtig nieuws. Ik vind rode panda’s echt te schattig voor woorden en baby rode panda’s? Dat is bijna het summum van schattigheid! Een aantal jaren geleden ben ik zelfs speciaal naar Dierenrijk gereden alleen maar om de kleine rode panda’s te zien (en uiteraard de rest van het park, nadat ik daar eerst lang had staan zwijmelen). En dat zwijmelen ga ik binnenkort ook zeker in DierenPark Amersfoort doen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Bijzondere geboorte

De geboorte van de tweeling is heel bijzonder voor DierenPark Amersfoort. Het is de eerste keer namelijk sinds de komst van rode panda’s naar het park er kleintjes zijn geboren. ‘Al een paar jaar leeft er een pandakoppeltje in ons park, maar het krijgen van jongen is echter geen vanzelfsprekendheid. Wij waren dan ook blij verrast toen de twee gezonde pandajongen in het verblijf werden ontdekt,’ vertelt dierverzorger Mirthe Wesbonk. Of het jongetjes, meisjes of een van beide is, kan het park nog niet zeggen. ‘Het is nog te vroeg voor de geslachtsbepaling, dat duurt nog een paar weken.’ De kleintjes verblijven vooral in het nest met hun moeder. Als je geluk hebt, dan kun je ze binnenkort al in het rode panda verblijf spotten. Rode panda’s zijn namelijk heel erg nieuwsgierig en de verzorgers verwachten dan ook dat ze spoedig het buitenverblijf zullen gaan verkennen als ze hun oogjes helemaal open hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.