zondag 31 januari 2021

Writing Berries Maandoverzicht Januari 2021

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer op! We zijn daarmee ook alweer een maand verder in de lockdown en op weg binnen het vaccinatieprogramma voor COVID-19. En dat is natuurlijk goed nieuws. Ondertussen was januari een onstuimige maand qua weer; beetje sneeuw, beetje zon, veel regen en veel wind. Perfect weer om vooral lekker binnen te blijven en leuke dingen in huis te ondernemen. En lekker te schrijven. Mooie (nieuws)artikelen bijvoorbeeld voor mijn Dagje Uit Website. Als freelance tekstschrijver ben ik de afgelopen maand heerlijk bezig geweest met verschillende opdrachten. Privé heb ik lekker veel gehaakt (jaja). Januari is voorbij, daarom zet ik vandaag weer alle artikelen van afgelopen maand op een rijtje. Heb je lekker wat te lezen, als je toch nergens heen gaat. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Happy New Year! Maak van 2021 een mooi jaar

Gelukkig nieuw jaar! Januari is begonnen en ik heb wel wat goede voornemens voor het komende jaar. En mijn wensen, dromen en die voornemens voor mijn website lees je allemaal in dit artikel.

Dierentuinnieuws met geboortes, nieuwe bewoners en hulp voor de dierenparken

De eerste dierentuinnieuwtjes van het jaar! Geboortes en nieuwe bewoners komen voorbij. De lockdown eist helaas wel zijn tol van de reserves van de parken. In deze dierentuinnieuws daarom ook een stukje over hoe je de dierenparken in deze moeilijke tijd kan helpen.

Keukenhof blikt trots terug op 2020

Dat corona roet in het lentefeestje van Keukenhof gooide, dat is algemeen bekend. Toch herpakte het lentepark zich en bracht Keukenhof bij de mensen thuis. Een groot succes, zo bleek achteraf. Nu de voorbereidingen voor seizoen voor 2021 in volle gang zijn, is het ook tijd om even terug te kijken op 2020.

Dagje Uit Nieuws met bouw Majaland gestart, beelden Plopsa terecht, De Albatros in miniformaat en haaientand gevonden op Texel

Het is een lange titel, maar alles zit er in, in dit Dagje Uit Nieuws. Met twee nieuwtjes van de Plopsa Group, eentje van Miniworld Rotterdam en Ecomare.

Floriade Expo 2022 voor groen leven in de stad

Er wordt hard gebouwd aan het Floriade terrein in Almere. Kunstwerken, bruggen en het aanplanten van groen; er is nog veel te bewerkstelligen voor deze wereldtuinbouwtentoonstelling kan openen in 2022. Door dit artikel ben je weer op de hoogte. (foto: Floriade Expo 2022)

Dier van de Maand Sneeuwuil

Ik hou van uilen en sneeuwuilen zijn schitterende vogels om te zien. Met die goudgele ogen en prachtige witte verendek dat bijna het hele lijf bedekt. Het zijn bijzondere vogels, zo nestelen ze het liefst op de grond en jagen ze als geen ander. Tijd om deze uil het Dier van de Maand te maken.

Lockdown verlengd, doe een digitaal Dagje Uit

De lockdown werd toch verlengd, zo werd bekendgemaakt op 12 januari. En daarom was het tijd voor tips om een digitaal dagje uit te doen. Want je kan verschillende attracties en dieren bekijken via social media en de YouTube kanalen van de dagjes uit. En dat geldt ook voor musea.

Stem: Wie wordt de beste bij Tiqets Best of the Best Awards

Kaartjesbedrijf Tiqets onthulde onlangs de winnaars van de Remarkable Venue Awards; een oorkonde voor de beste dagattractie en het beste museum in zeven verschillende categorieën uit zes landen (Nederland, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk en Ierland, Spanje en Verenigde Staten). Deze winnaars zijn meteen genomineerd voor de Best of the Best Awards. (foto: Tiqets)

Genieten van… fotograferen

Nu de dagjes uit gesloten zijn, zijn er weinig nieuwe parken, evenementen of tentoonstellingen om naar toe te gaan en van te genieten. Maar… dat betekent niet dat er niets is om van te genieten. Mijn favoriete bezigheid tijdens een dagje uit is fotograferen. In deze ‘Genieten van…’ vertel ik graag waarom.

Dagje Uit Nieuws met leeuwenwelpjes, extreme spinning coaster, geurige tentoonstelling en meer

Een hele bonte verzameling met nieuwtjes van Het Mauritshuis, Boudewijn Seapark Brugge, Ecomare, Zeehondencentrum Pieterburen, Plopsa De Panne, DierenPark Amersfoort, Beekse Bergen en Efteling. Benieuwd wat iedereen te vertellen heeft? Klik op de titel van dit artikel en ontdek bijzonder dierentuinnieuws, nieuwe tentoonstellingen en meer.

Hond Gezond 5 tips voor spelen in de sneeuw

Het ziet er niet naar uit dat er nog sneeuw terugkomt de komende tijd, dus mijn hondje moest het doen met het dunne laagje van afgelopen maand. En hij vindt dat toch een partij leuk! In deze Hond Gezond 5 tips voor spelen in de sneeuw met je hond – voor het geval dat er toch nog wat valt in Nederland.

Wie wordt het Leukste Uitje van Nederland 2021?

De genomineerden zijn bekend en de stemmen worden geteld. Maar wie gaat er met de prijzen vandoor? De winnaars van Het Leukste Uitje van Nederland van de ANWB worden volgende maand bekend gemaakt. Maar wie zijn er eigenlijk allemaal kanshebbers?

Stadsbeeld De Wachter

Hij (of zij) kijkt uit over de Utrechtse wijk Overvecht en doet dit al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. Hoog vanaf een heuvel in een prachtig park… Het standbeeld dat in deze Stadsbeeld centraal staat is van Nic Jonk en heet De Wachter.

Afgelaste evenementen: Bloemencorso en sportevenementen

Het Bloemencorso van de Bollenstreek gaat niet door en dat geldt ook voor de sportevenementen van Le Champion die voor het eerste half jaar op de agenda staan. Het waarom is simpel, maar wat je verder kan gaan verwachten? Dat lees je in dit artikel.

Goed Doel Otteropvang De Rietnymf

Een tijdje terug zag ik de documentaire ‘De Otter – een legende keert terug’ waarin de helden van de otteropvang een rol speelden. Bij De Rietnymf worden verweesde en gewonde otters verzorgd en als het goed gaat – en het kan – brengen zij deze otters weer terug naar de natuur. Een opvangcentrum wat zeker in de serie Goed Doel niet mag ontbreken.

Dierentuinnieuws met sneeuw, gezang, vogels en een verdrietig bericht

De dierentuinen kijken uit naar het einde van de lockdown en naar het weer ontvangen van bezoekers. In DierenPark Amersfoort hoor je dan wellicht de siamangs zingen en zie je in ZooParc Overloon bijzondere vogels. Verder in deze dierentuinnieuws een triest bericht uit Burgers’ Zoo en een vrolijk sneeuwfilmpje uit Safaripark Beekse Bergen.

Schrijfcoachtip: Zet je idee op papier

Jan Terlouw (een van mijn favoriete schrijvers) zat gisteren bij Matthijs van Nieuwkerk en gaf een levenswijsheid prijs hoe je ‘forever young’ blijft. Zijn antwoord? Doe iets nieuws, ga fotograferen, leer een taal, schrijf een boek! Dat laatste kan ik iedereen aanraden. Dit jaar in Schrijfcoachtips krijg je tips voor hoe je het schrijven van een verhaal concreet aanpakt.

Museumnieuws met nieuwe vondsten, liefde, lente en een jubileum

De musea zijn gesloten, maar het werk gaat altijd door. Nieuwe tentoonstellingen zijn in voorbereiding en nieuwe vondsten komen aan het licht. In deze Museumnieuws lees je over nieuwe stukken bij Museum Kaap Skil, het 100jarig bestaan van Centraal Museum en het zinnenprikkelende Valentijnsprogramma van Rijksmuseum Muiderslot.

Van Gogh Museum Best of the Best

Tiqets is een Nederlands ticketbureau dat entreetickets voor diverse uitjes verkoopt, ook voor bestemmingen in het buitenland. Om te weten wat er speelt onder hun gebruikers, wordt jaarlijks de Remarkable Venue Awards uitgereikt in zeven categorieën voor uitjes in verschillende landen. Dit zijn direct de genomineerden voor de Best of the Best Awards en de winnaars hiervan zijn… (foto: Van Gogh Museum)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.