vrijdag 22 januari 2021

Afgelaste evenementen: Bloemencorso en sportevenementen

Helaas is de lockdown nog niet voorbij. Hoewel het einde van de tunnel in zicht is, moeten we nog even volhouden. Helaas zijn er evenementen die te vroeg zullen gaan komen om veel mensen te ontvangen. Daarom hebben de organisatoren daarvan besloten om deze evenementen bij voorbaat af te gelasten. Lees snel verder om welke evenementen het gaat. En welke alternatieven ze, in dien mogelijk, gaan bieden. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Bloemencorso van de Bollenstreek

Hoe graag het Bloemencorso Bollenstreek het ook zou willen, voor het tweede jaar op rij heeft de organisatie besloten om het corso niet door te laten gaan. Binnen de coronamaatregelen en bestrijding van de pandemie is het niet mogelijk om de corsowagens door de straten te laten rijden van Noordwijk naar Haarlem. Vorig jaar stonden de praalwagens al klaar om gestoken te worden en heeft de organisatie op het laatste moment nog tulpen uitgedeeld. Dit jaar hebben ze meer tijd om toch iets te organiseren, wat dit wordt, zal later bekend gemaakt worden. Volgend jaar, 2022, viert het corso haar 75ste verjaardag. Iets wat ze toch wel groots willen vieren. Wist je dat het Bloemencorso van de Bollenstreek na de Tweede Wereldoorlog is ontstaan om de mensen weer hoop en blijheid te geven? Het begon bij één enkele bollenkweker en dit groeide uit tot het grootste voorjaarsevenement ter wereld. Deze hoop en blijheid gaat de organisatie dit jaar zeker geven, alleen dan online. Kijk op Bloemencorso-Bollenstreek.nl voor meer informatie! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – stilstaand Bloemencorso 2019)

Sport- en wandelevenementen Le Champion

Sportorganisatie Le Champion heeft besloten om alle sport- en wandelevenementen tot 1 juni 2021 te annuleren. De organisatie doet dit, omdat zij het niet realistisch acht te veronderstellen dat fysieke sportevenementen voor fietsers, wandelaars en hardlopers op een verantwoorde, coronaproof, wijze kunnen plaatsvinden. Evenementen als de 30 van Zandvoort, Omloop van Zandvoort en Zandvoort Circuit Run gaan niet door, evenals Fiets4Daagse Hoorn, de Oer-IJ Expeditie en de Fiets4Daagse Alkmaar. Voor andere evenementen wordt gekeken of er nog een andere datum kan worden geprikt. Als alles goed blijft gaan dan zal het eerstvolgende fysieke evenement op de agenda van Le Champion de Plus Wandel4daagse Alkmaar zijn, van 16 t/m 19 juni 2021. Le Champion organiseert in de tussentijd wel creatieve, virtuele en vooral verantwoordelijke alternatieven voor fietsers, hardlopers en wandelaars. Kijk hiervoor op de website: LeChampion.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.