dinsdag 26 januari 2021

Dierentuinnieuws met sneeuw, gezang, vogels en een verdrietig bericht

Januari loopt bijna ten einde en de dierentuinen zijn nog steeds gesloten vanwege de lopende corona lockdown. Wil je weten hoe jij je favoriete dierentuin kan helpen deze moeilijke tijd door te komen? Lees dan de Dierentuinnieuws van 5 januari nog even na of check de social media van je favoriete park. Vandaag neem ik je nog even mee naar het weekendje vol sneeuw, zijn er bijzondere vogels neergestreken in ZooParc Overloon en zingen de Siamangs van DierenPark Amersfoort weer. Maar… helaas begin ik met een triest nieuwtje. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Zeekoekalfje overleden in Burgers’ Zoo

Vanmorgen las ik op Twitter dat de jonge zeekoe van bijna twee jaar oud uit Burgers’ Zoo helaas is overleden. De dierenarts, dierverzorgers en biologen hebben de afgelopen tijd het dier zeer intensief verzorgd, maar het mocht helaas niet baten. De kleine zeekoe is overgebracht naar de Universiteit van Utrecht, waar het lichaam aan een uitgebreid onderzoek wordt onderworpen. Hiermee probeert de dierentuin de doodsoorzaak te achterhalen. Ik wil bij deze alle dierverzorgers, biologen, de dierenarts en andere betrokkenen van het park heel veel sterkte wensen met dit verlies. Voor meer informatie ga je naar BurgersZoo.nl. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries, Burgers’ Zoo 2020)

Zingende Siamangs in DierenPark Amersfoort

Wat is het toch altijd een prachtig moment als apen gaan zingen. De Siamangs van DierenPark Amersfoort laten geregeld hun mooie gezang horen in de (nu) lege dierentuin. Maak je een wandeling door het bos, dan zou je de apen best kunnen horen – het gezang draagt namelijk ver. Het indrukwekkende gezang is een goed teken. Saskia Visser, hoofddierverzorger, legt uit: ‘De twee apen zingen uit volle borst en dat is een heel goed teken. Het betekent dat het koppel het heel goed met elkaar kan vinden en dat kan een start zijn tot veel meer moois.’ Mannetje Jackyll en vrouwtje Titus hebben al een tijdje interesse in elkaar, maar dat de liefde aan het opbloeien maakt het zingen van liefdesliedjes overduidelijk. De geluiden worden gecreëerd door het opblazen van een keelzak; de versterker zeg maar van het gezang. Kijk ook zeker naar onderstaand filmpje om te horen hoe indrukwekkend het gezang klinkt. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries, DierenPark Amersfoort, 2019 | Video: DierenPark Amersfoort)



Bijzondere vogels in ZooParc Overloon

De eerste nieuwe bewoners van ZooParc Overloon zijn vorige week aangekomen in het park. Het gaat om vier puna-ibissen, die maar op weinig plekken in Europa te aanschouwen is. In het wild gaat het niet zo goed met deze Zuid-Amerikaanse ibissoort. De vogels worden vooral in Peru en Bolivia als huisdier gehouden voor de eieren en het vlees. Goede educatie over behoud en bescherming van deze vogelsoort is daarom nodig en de dierentuinen waar de puna-ibis woonachtig is, dragen daar hun steentje zeker aan bij. In Overloon wonen nu vier dames en over een tijdje zullen hier drie heren aan worden toegevoegd in het kader van het Europees Fokprogramma. De vier puna-ibissen wonen in de grote volière van het Zuid-Amerikaanse expeditiedeel van de dierentuin: Madidi. (foto: ZooParc Overloon)

Sneeuwfoto’s uit Brabantse dierenparken

SNEEUW! Wat is dat witte dekentje toch mooi. Helaas was het zo weer weg. Toch hebben de dieren in de Noord-Brabantse dierenparken ZooParc Overloon en Safaripark Beekse Bergen erg veel plezier beleefd aan de sneeuw. Dat leverde heel wat mooie foto’s op, maar vooral een toffe video. Geniet je nog even mee van de sneeuw en de dieren die erin spelen? (foto: Safaripark Beekse Bergen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.