donderdag 7 januari 2021

Dagje uit nieuws met bouw Majaland gestart, beelden Plopsa terecht, De Albatros in miniformaat en haaientand gevonden op Texel

De dagjes uit zijn nog steeds gesloten en hopelijk gaan ze op 20 januari gewoon weer open (ik hou je op de hoogte), maar achter de schermen gaat het werk natuurlijk gewoon door. Vandaag vier leuke nieuwtjes uit verschillende dagjes uit, namelijk van de Plopsa Group, Plopsa Indoor Coevorden, Miniworld Rotterdam en Ecomare. Wil je meer nieuws uit de dierentuinen? Check dan ook het Dierentuinnieuws van afgelopen dinsdag. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Bouw Majaland Warsaw gestart

Liefhebbers van Plopsa opgelet: de bouw van het nieuwe attractiepark in Warschau is gestart begin december. Dit is het tweede park van de Plopsa Group dat zij samen met de aandeelhouders Momentum Capital in Polen verwezenlijken. Het eerste park, Majaland Kownaty, ligt vlakbij de Duitse grens, in de buurt van Berlijn. De Plopsa Group bezit nu acht parken: vijf in België, één in Nederland, één in Nederland en dan vooralsnog één in Polen, waar dus een tweede bij komt. Het park in Warschau wordt vooral rondom de populaire Maya de Bij gebouwd, maar ook Wickie de Viking en Heidi zullen een prominente plaats in het pretpark gaan krijgen. Voor meer informatie kijk je op Plopsa.be. (foto: Plopsa)

Gestolen standbeelden van Plopsa Indoor Coevorden weer thuis

Het was een eindejaarstunt van oudejaarsvereniging De Oliebol om de beelden van Maya de Bij en Wickie de Viking van hun sokkels te stelen in de nacht van 30 december. De daders lieten alleen een berichtje achter met de boodschap: ‘Ik ben in quarantaine’. Hoewel Plopsa Indoor Coevorden er rekening mee hield dat het een eindejaarsstunt was, hadden zij toch aangifte gedaan bij de politie. Gisteren zijn Maya en Wickie weer teruggebracht door De Oliebol en heeft het pretpark de aangifte ingetrokken. Echter verwacht het park daarvoor in ruil wel een tegenprestatie. Eerder raakte bekend dat bijenhouders in de buurt om nog onbekende reden bijna al hun bijen verloren. In overleg met Plopsa zal De Oliebol zaden kopen en verdelen onder inwoners, zorgcentra, scholen, huishoudens, etc. in Vledder en omgeving om zo weer meer bloemen voor de bijen te laten bloeien. (foto: Plopsa)

Restaurant ‘De Albatros’ blijf bestaan in Miniworld Rotterdam

De echte Rotterdammers zijn vast bekend met het knalblauwe restaurantje ‘De Albatros’ dat maar liefst 30 jaar in de Dintelhaven stond. De kenmerkende blauwe smurf was door een vriendin van de eigenaar André Freriks op het restaurantje geschilderd. Echter werd onlangs de erfpacht door Het Havenbedrijf, eigenaar van de grond, opgezegd en moest André zijn restaurantje slopen. Zo’n icoon uit het Rotterdamse straatbeeld mag natuurlijk niet verloren gaan, vond Miniworld Rotterdam en daarom prijkt het restaurantje, inclusief smurf, nu in het kleine Rotterdam. Achter de toonbank staat een mini-André, klaar om alle mini-Rotterdammers van een lekker hapje en drankje te voorzien. Voor meer informatie kijk je op MiniworldRotterdam.com. (foto: Miniworld Rotterdam)

Bijzondere vondst: zwarte witte haaientand op Texel

Bijzonder nieuws uit Ecomare: er is op Texel een tand van een witte haai gevonden! De haaiensoort komt niet meer voor in de Noordzee of Waddenzee, maar heel vroeger wel. Het is de eerste keer dat een dergelijke tand op het strand van Texel wordt gevonden. Gijs van der Woerdt was de gelukkige vinder van de gekartelde haaientand van zo’n 5 centimeter groot. Hij vond deze op het strand, iets ten noorden van De Koog. Conservator van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam Bram Langeveld geeft aan dat het om een tand uit de bovenkaak gaat. De zwarte kleur duidt op enige ouderdom; Laat-Pleistoceen, zo’n 115.000 jaar geleden tot Vroeg-Holoceen, zo’n 6000 jaar geleden. Witte haaien zijn de grootste roofvissen die nu nog bestaan. Ze halen een lengte van vijf meter en een gewicht van meer dan 1000 kilo. Ze eten grote vissen, dolfijnen en zeezoogdieren en zijn ook voor mensen beslist gevaarlijk. Kijk voor meer informatie op Ecomare.nl. (foto: Gijs van der Woerdt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.