dinsdag 5 januari 2021

Dierentuinnieuws met geboortes, nieuwe bewoners en hulp voor de dierenparken

De Kerstvakantie is gekomen en weer verdwenen. De dierentuinen zijn in ieder geval nog tot en met 19 januari 2021 gesloten (hopelijk horen we daar volgende week dinsdag tijdens de persconferentie weer meer over!). Ondertussen gaat het leven achter de poorten gewoon door. Vandaag in de eerste dierentuinnieuws van 2021 heb ik verschillende nieuwtjes bijeen gebracht. Veel leesplezier. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Poolvosje in Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp heeft het zwaar door alle coronamaatregelen, waardoor op Looopings staat te lezen dat Patricia Paay zich inzet voor het park. Ondertussen doen de verzorgers er alles aan om goed voor de dieren te blijven zorgen. Zoals voor deze nieuwe poolvos. Het poolvosje heeft eerst in de opvang bij Stichting AAP gezeten, nadat hij was gevonden in Spanje. Nu woont hij bij de groep in Rotterdam. Diergaarde Blijdorp biedt zo een veilige opvang voor poolvossen, waar ze zo natuurlijk mogelijk in een groep kunnen leven. Via DiergaardeBlijdorp.nl lees je meer over de poolvos en de andere lopende zaken bij de dierentuin. Je kan er meteen ook een souvenir in de webwinkel of lootjes voor de loterij kopen.(foto: Diergaarde Blijdorp)

Kerstcadeautjes in ZooParc Overloon en Beekse Bergen

Het is alweer een tijdje geleden dat het Kerst was, maar dat maakt de foto’s er niet minder leuk om. Om de dieren een beetje uitdaging te bieden, krijgen zij vaak iets te spelen ter verrijking aangeboden. Met Kerst werden verschillende dieren in ZooParc Overloon en Safaripark Beekse Bergen verwend met smakelijke kerstcadeautjes. Om bij het lekkers te komen, moesten de dieren wel even een pakje openmaken. Op de websites ZooParc.nl en BeekseBergen.nl vind je meer foto’s en zelfs filmpjes van het uitpakken van de cadeautjes. (foto boven: ZooParc Overloon, onder link en rechts: Safaripark Beekse Bergen)


Geboortenieuws uit Safaripark Beekse Bergen

HOERA! In Safaripark Beekse Bergen zijn aan het einde van 2020 een Kaapse buffel en een zwarte paardantilope geboren! Deze twee diersoorten zijn alleen in Beekse Bergen te zien, dat is best bijzonder. Beide kleintjes zijn mannetjes en ze maken het goed. De Kaapse buffel behoort tot de Big Five en is één van de gevaarlijkste dieren van Afrika (al zou je dat niet zeggen). De kleine heet Pierre. De kleine zwarte paardantilope heeft de naam Luuk gekregen. Hij heeft ook nog geen hoorns (net als Pierre), maar zal deze wel gaan krijgen. Zwarte paardantilopen komen oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. De jongen en vrouwtjes zijn kastanjebruin, maar Luuk zal straks het kenmerkende zwarte dek van de mannetjes krijgen naarmate hij ouder wordt.(foto’s: Safaripark Beekse Bergen)


Leeuwenwelpjes spelen buiten

De Amersfoortse tweeling speelt volop buiten in DierenPark Amersfoort. Dit doen zij met hun moeder Sabi, vader Ramzes en tante Zaila. Jawel, de twee dametjes hebben inmiddels kennisgemaakt met de rest van de familie. Dat blijft altijd een spannend moment, maar alles verliep rustig. Ramzes laat de twee lekker hun gang gaan, terwijl tante Zaila het erg leuk vindt om met haar nichtjes te ravotten in de bladeren. Uiteraard altijd onder goedkeurend oog van moeder Sabi. (foto: DierenPark Amersfoort)

Steun je favoriete dierentuin!

Dat de dierentuinen het steeds zwaarder krijgen, dat weet iedereen inmiddels wel. Steun daarom je favoriete dierentuin met een gift, door iets online te kopen, een donatie voor de dieren te doen, mee te doen aan een loterij of door alvast tickets of een abonnement aan te schaffen. Sommige dierentuinen zijn zelfs blij met kroppen andijvie, stronkjes witlof en stengels rabarber. Er zijn allerlei mogelijkheden om zo de dieren die er wonen te helpen. Het is wel belangrijk dat, wanneer je kiest om eten te brengen, eerst even checkt of dit wel gewenst is. De dieren krijgen immers uitgebalanceerde voeding. Wil je helpen en je weet niet hoe? Kijk dan op de websites van de dierentuinen. Hier vind je tevens contactgegevens, zoals een e-mailadres of telefoonnummer. Namens de dierenparken: alvast hartelijk dank voor je hulp. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.