maandag 24 juli 2017

Goed Doel: WILDLANDS Natuur & Educatie Fonds

Vorig jaar opende in Emmen een heel nieuwe dierentuin. Eentje waarbij beleving en verwondering voorop gaan, terwijl je door de drie werelden loopt. Je maakt een safari over de savanne of vaart door de olifantenvallei. En als je geluk hebt, wandelt er een pinguïn aan je voorbij… Het gaat hier natuurlijk over WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, of kort gezegd: WILDLANDS. Deze grote dierentuin is niet alleen groots qua oppervlak, ze zijn ook groots als het om natuurbehoud gaat. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, 2016)

Eigen natuurbehoudfonds
Net als veel andere Nederlandse dierentuinen heeft WILDLANDS een eigen natuurbehoudfonds. Deze bestond uiteraard al toen het nog Noorderdierenpark of Dierenpark Emmen heette. Sinds de opening van WILDLANDS heet dit fonds: WILDLANDS Natuur & Educatie fonds. Het is een stichting die geld inzamelt dat voor verschillende doeleinden kan worden ingezet. Educatie bijvoorbeeld, maar ook voor conservatie en medische doeleinden.

2016: voor de olifanten
Om te bepalen waar het geld per jaar naar toe gaat, is er een commissie ingesteld. Zij beoordelen de aanvragen voor fondsen en als de aanvraag valt onder de pijlers van de stichting, dan kun je een mooie cheque ontvangen. Zo werd er vorig jaar geïnvesteerd in nieuw röntgen apparatuur voor de veterinaire afdeling van WILDLANDS. Daarnaast ging er geld naar een onderzoek naar EEHV, een dodelijk herpes virus onder olifanten. En er werd een deel geschonken aan de UUCN working group elephant meeting. In totaal investeerde de stichting € 21.250,- euro.

Doneren
Wil je meer weten over de stichting of geld doneren? Kijk dan ook op de website van het WILDLANDS Natuur & Educatiefonds. Ook zijn er vaak gerichte acties in het park, zoals collectebussen en souvenirs, waarmee je kan bijdragen aan verschillende projecten voor welzijn van dieren in en buiten de dierentuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.