zaterdag 3 oktober 2020

Dierendag Zeehondennieuws

Morgen is het alweer 4 oktober en dan is het Dierendag! (Doe jij ook weer mee aan Eet Geen Dierendag?) Op Wereld Dierendag staan we even stil bij alle dieren in de wereld. Je huisdier verwen je nog eens extra met iets lekkers en wellicht geef je wel iets aan het plaatselijke asiel. Ook de dieren in dierentuinen en opvangcentra worden lekker verwend op deze dag. En dat geldt zeker voor de zeehondjes in Ecomare en Zeehondencentrum Pieterburen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Dierendag bij Ecomare

Natuurlijk worden de dieren die, tijdelijk of permanent, bij Ecomare wonen iedere dag goed verzorgd en verwend en is het voor hen altijd Dierendag. De dierverzorgers hebben daarom gekozen om eens een heel andere groep dieren te trakteren en wel de zilvermeeuwen die rond het centrum leven. Het zal de vogels waarschijnlijk niks uitmaken hoe de traktatie eruit komt te zien, maar de dierverzorgers hebben er veel voorpret aan gehad: ze gaan een vis-taart maken voor de meeuwen. De vogels krijgen de keuze uit verschillende soorten vis, met name haring en sprot, fraai opgediend op een taartbodem en versierd met hom en kuit. Rond 12 uur zal de taart worden gepresenteerd aan de meeuwen, in het Duinpark grenzend aan het buitenterrein van Ecomare. Daarnaast serveert het restaurant van Ecomare een vegetarisch assortiment. Want Ecomare doet uiteraard mee met Eet Geen Dierendag. De heerlijke zelfgemaakte soep, vegetarische saucijzenbroodjes, pizza’s en belegde broodjes maken het de bezoeker wel heel makkelijk om een keer het vlees te laten staan. Meer weten? Kijk op Ecomare.nl. (foto: Ecomare)

Terug naar huis op Dierendag

Zeehondencentrum Pieterburen maakt van Dierendag een speciale dag voor een aantal aangesterkte zeehondjes; zij gaan namelijk terug naar zee! Zeehondjes Maan en TiĆ«sto gaan samen met twee andere vriendjes weer naar huis. Ze zijn helemaal aangesterkt in het Zeehondencentrum Pieterburen. Het terugbrengen naar zee is natuurlijk altijd heel bijzonder, maar om dit op Dierendag te doen, geeft het nog wel iets extra’s. Volg de zeehonden en hun avonturen via Zeehondencentrum.nl. (foto: Zeehondencentrum Pieterburen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.