donderdag 8 oktober 2020

De bollen gaan de grond in bij Keukenhof

Keukenhof is vandaag weer begonnen met het planten van de eerste van 7 miljoen bloembollen voor het nieuwe lenteseizoen. Dit keer zijn de tuinmannen gestart met het planten van de bloembollen op wel een heel historische plek in het park; de historische molen. Hiermee is de start gemaakt voor seizoen 2021, waarvan het grootste lentepark verwacht wel weer de poorten te mogen gaan openen. Hetzij met een aangepast beleid. (foto: Keukenhof)

Gewoon 7 miljoen bollen planten!

Onder het mom ‘gewoon 7 miljoen bollen planten’ is Keukenhof weer begonnen met vooruit kijken. 2020 was een bijzonder jaar voor het lentepark, want voor het eerst sinds de opening van Keukenhof kon men geen bezoekers ontvangen vanwege de maatregelen rondom corona. Keukenhof was wel virtueel open en bracht via prachtige video’s en documentaires de bloemen naar de bezoekers toe. Keukenhof verwacht in 2021 wel de poorten te kunnen openen voor bezoekers, en daarom worden ‘gewoon’ de 7 miljoen bloembollen geplant, zoals men gewend is.

Aangepaste maatregelen

Een bezoek aan Keukenhof gaat er in 2021 wel anders uitzien in verband met de coronamaatregelen. Hoe het park hier precies invulling aan gaat geven, zal de komende maanden gaan blijken. In ieder geval weet het park te melden dat er slechts 50% van de normale hoeveelheid bezoekers een dagje van de bloemen kan komen genieten. De poorten zullen in ieder geval openen op 20 maart 2021. Je kan dan weer tot en met 9 mei genieten van de voorjaarsbloemen. Keukenhof levert daarmee een grote bijdrage aan de toeristische- en de bloemensector in Nederland. Honderd bloembollenkwekers laten in Keukenhof hun beste assortiment bloembollen zien en zeshonderd bloemenkwekers stellen hun mooiste bloemen beschikbaar voor de bloemenshows.

Plant nu je bloembollen!

Wil jij in de lente ook genieten van de mooiste voorjaarsbloemen, zoals tulpen, hyacinten en narcissen? Koop dan nu je bloembollen en plant ze voor half december. Je kan op de website van Keukenhof volop inspiratie opdoen voor je eigen lentepark. Kijk voor meer informatie op Keukenhof.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.