maandag 19 oktober 2020

Hond Gezond Herfst

Het is herfst en de blaadjes vallen van de bomen. Mijn hond vind dat geweldig. Er valt zoveel te snuffelen nu er gevallen blaadjes op het grasveld liggen. Soms dwarrelt er wel eens een op zijn hoofd, vindt hij ook echt te vreemd dat dat gebeurt. Herfstige dagen zijn heerlijk om te wandelen. Hij houdt van de wat koelere buitenlucht en samen genieten we van het zonnetje. De herfst, echter, brengt ook niet zulke leuke dingetjes mee voor honden. Eikels bijvoorbeeld en paddenstoelen. Maar ook het feit dat het eerder donker wordt, is wat minder fijn tijdens de wandeling. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Herfsttijd, vlooientijd

De lente heeft de naam, maar de herfst… dat is pas echt de tijd waarop vlooien uit hun eitjes kruipen. Dat heeft met het warme, broeierige weer te maken, samen met vochtige omstandigheden. Controleer je hond daarom geregeld op vlooien en bescherm hem of haar met antivlooienproducten tegen deze parasieten.

Zorg dat je gezien wordt

’s Morgens is het nog donker als je met je vriendje een blokje om gaat, maar ’s avonds ook. Zorg dus dat je in het donker goed gezien wordt. Bijvoorbeeld door zelf een reflecterende band om je arm te dragen. Maar ook door je hond een tuigje aan te doen met reflecterende strepen. Honden die het niet raar vinden, kun je ook een lichtgevende halsband om doen.

Pas op met paddenstoelen

Paddenstoelen zijn prachtig en sommigen zijn zelfs heel lekker. Maar lang niet alle paddenstoelen zijn eetbaar. Dat geldt voor mens en dier. Zorg er dus voor dat je hond er geen maaltje van maakt.

Niet spelen met eikels

Nog zo iets leuks van de herfst, maar absoluut gevaarlijk voor je hond, zijn eikeltjes, kastanjes en dennenappels. Het lijkt zo mooi speelgoed. Echter zijn eikels giftig voor je hond. Kastanjes en dennenappels zijn dat weer niet, maar ze zijn zeker niet ongevaarlijk. Mocht een hond er wat van inslikken, dan kan dat pijn geven aan maag en darmen en zelfs verstoppingen veroorzaken. Neem gewoon zijn eigen bal of frisbee mee naar het bos. Dat is veel leuker.

Beschermd met een jasje

Heeft je hond een dunne vacht, is je hond laag bij de grond of is je hond op leeftijd? Een jasje om hem warm te houden of niet al te nat te regenen is dan geen overbodige luxe. Hoewel gezonde honden en honden met een dikke vacht geen kleding nodig hebben, kan ook een regenjas heel fijn zijn. De keuze is aan jou. Een tip: als je hond heel erg gaat hijgen of zich vreemd gaat gedragen met kleding aan, doe het jasje uit.

Neem je fotocamera mee!

Het allerleukste van de herfst? Ik hou van de prachtige kleuren om mij heen. En ik probeer altijd een fotootje te maken van mijn hondje tussen de bladeren en herfstkleuren. Het lukt niet altijd, maar het is altijd het proberen waard om een mooie herfstfoto van je hond te maken.

Fijne herfst allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.