donderdag 1 oktober 2020

Dagje Uit nieuws met afgelastingen wegens corona, Koning opent 200 jaar Naturalis, leeuwenwelpjes in Burgers' Zoo en meer

Oktober is begonnen en hoe! Het herfstweer heeft zich doorgezet met heerlijke regenbuien. Maar oktober is ook weer een beginpunt van nieuwe coronamaatregelen, waardoor enkele activiteiten worden afgelast. In deze Dagje Uit nieuws kom je onder meer museum, pretpark en dierentuin nieuwtjes tegen en enkele corona gerelateerde mededelingen. Ik wens je veel leesplezier. En geniet toch ook van deze heerlijke start van de herfst. (foto: Marius Ciocirlan)

Afgelast wegens corona

Helaas zijn er een aantal uitjes en bijzondere activiteiten afgelast wegens de verscherpte corona-maatregelen.
Madurodam Marathon van 4 oktober aanstaande is afgelast, omdat er geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden en dergelijke. Omdat de kinderen aanmoediging verdienen voor deze sponsorloop, heeft de organisatie besloten de marathon niet te houden. MadurodamMarathon.nl
KunstRAI die van 15 tot en met 18 oktober zou plaatsvinden is wederom doorgeschoven en wel naar 10 tot en met 13 december 2020. De organisatie hoopt hiermee dat tegen die tijd er een succesvol evenement kan worden georganiseerd. KunstRAI.nl
Kempenmuseum De Achtzaligheden last de Herfstmarkt van 4 oktober af. Het museum neemt deze beslissing om zo de gezondheid van medewerkers, vrijwilligers en uiteraard bezoekers te waarborgen. Kempenmuseum.nl
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Opening ‘Van onschatbare waarde – 200 jaar Naturalis’

Dinsdag opende op feestelijke wijze Koning Willem-Alexander het jubileumjaar van Naturalis door de tentoonstelling ‘Van onschatbare waarde – 200 jaar Naturalis’ te openen. Extra bijzonder, omdat Naturalis 200 jaar geleden door Koning Willem I werd geopend. Vanaf gisteren geniet je 200 dagen lang van de bijzondere tentoonstelling met topstukken uit de collectie. Kijk op Naturalis.nl voor openingstijden en tickets. (foto: Naturalis)

Nieuw logo voor Museum Kaap Skil

Museum Kaap Skil is jarig en trakteert zichzelf op een heel nieuwe huisstijl en een nieuw logo. Als museum willen zij zich naast de huidige activiteiten ook graag gaan richten op het Palmhoutwrak en de opgedoken schatten. ‘We hebben grootse plannen om de Palmhoutwrakcollectie met de jurk en andere bijzondere vondsten in een vaste tentoonstelling in het museum op te nemen. Bij deze nieuwe fase voor het museum past een nieuwe uitstraling,’ aldus Corina Hordijk, museummanager. Het nieuwe logo bestaat uit de naam van het museum met daarachter lijnen die zijn geïnspireerd op een zeekaart. Het nieuwe logo is in een klein gezelschap gepresenteerd. Meer weten? Kijk op KaapSkil.nl. (foto: Museum Kaap Skil)

Museumboot RENE SIEGFRIED onthult in Miniworld Rotterdam

Sinds woensdagmiddag 30 september is Miniworld Rotterdam weer een bezienswaardigheid rijker en wel Museumboot RENE SIEGFRIED. Deze boot is tot op heden het eerste en enige Binnenvaartmuseum van Nederland en mag dus in het mini Rotterdam niet ontbreken. De RENE SIEGFRIED heeft zelf ook een bijzonder verhaal, want het was altijd een duwboot voor de binnenvaart. Sinds 1990 bestaat de vereniging De Binnenvaart en die waren op zoek naar een locatie om een binnenvaartmuseum te starten. Toen in 2004 de duwboot te koop werd aangeboden, bleek dat de perfecte investering. De rest is geschiedenis. Dit jaar bestaat vereniging De Binnenvaart 30 jaar en dat is reden voor een feestje, onder meer dus met een minivariant van hun eigen museum in Miniworld Rotterdam! Voor tickets en meer informatie kijk je op MiniworldRotterdam.com. (foto: Miniworld Rotterdam)

Plopsaland De Panne hele jaar open; park zoekt personeel

Heb jij altijd al in een pretpark willen werken en lijkt het je leuk om dat in België te doen? Plopsaland De Panne is op zoek naar 500 jobstudenten en 100 flexi-jobbers, want het park gaat voortaan 365 dagen per jaar open. Misschien sta jij straks wel in een winkel of laat je bezoekers binnen. Of sta je bij een attractie. Mogelijkheden genoeg! En met zo een vrolijke omgeving vol Studio 100 helden, wordt het helemaal gezellig. Wil je solliciteren? Kijk dan op Plopsajobs.be. (foto: Plopsa)

Herfst op het Muiderslot

De herfst is ook doorgedrongen tot de kasteelmuren van het Muiderslot. Met activiteiten rondom de Kinderboekenweek (30 september tot en met 11 oktober), Maand van de Geschiedenis, workshops in de Herfstvakantie, Ridders op het kasteel (17 en 18 oktober) en de 745ste verjaardag van Amsterdam (25 oktober). Ontdek met het hele gezin hoe mooi, pittoresk en avontuurlijk het Muiderslot is. Uiteraard reserveer je altijd kaartjes via de website. Voor sommige activiteiten zijn extra kaartjes nodig of geldt er een toeslag. Dit alles vind je uiteraard op de website: Muiderslot.nl. (foto: Monique Hellemans)

Leeuwenwelpjes te zien in Burgers’ Zoo

Hoera! De leeuwenwelpjes zijn voor de tweede keer geënt tegen katten- en niesziekte en zijn daarom nu beschermd voor deze ziektes. Ook zijn de welpjes groot genoeg om samen met hun moeder kennis te maken met de andere leeuwin en leeuw van de groep. Stap voor stap heeft het park de kleintjes en hun moeder aan de andere leeuwen laten wennen. En daarom zijn ze nu ook voor de bezoekers voor de schermen te zien. (foto: Koninklijke Burgers’ Zoo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.