maandag 26 oktober 2020

Goed Doel Wings of Change vogelopvang

Roofvogel- en uilenopvang Wings of Change vangt al sinds 2017 roofvogels en uilen op in Nederland. Dit kunnen zowel in het wild gevonden vogels zijn als verwaarloosde gehouden roofvogels en uilen. In de opvang te Andijk worden verschillende vogels verzorgt. Echter is Wings of Change meer dan alleen een opvangcentrum. Het is ook een dagbesteding, een educatief centrum én ze zetten zich in voor het behoud van roofvogels en uilen in het wild. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Roofvogelopvang

Als opvangcentrum voor roofvogels en uilen heeft Stichting Wings of Change alle faciliteiten in huis. Ze hebben een eigen roofvogelambulance, waarmee ze de dieren transporteren naar het opvangcentrum. Eenmaal in het centrum worden de dieren goed verzorgd. En als het mogelijk is, worden ze – zodra ze beter zijn – weer in het wild uitgezet. Vogels die niet terug kunnen naar de natuur – omdat ze bijvoorbeeld niet goed voor zichzelf kunnen zorgen – blijven in het centrum. Dat geldt ook voor opgevangen verwaarloosde, tamme roofvogels en uilen. Zij kunnen immers niet terug naar het wild. Deze vogels blijven op het opvangcentrum en leven er in ruime volières. Hier kunnen de vogels rekenen op goede zorg en stimulering van het normale gedrag.

Educatie

De dieren in de opvang vervullen tevens een andere rol. Want van deze dieren kun je heel wat leren. Daarom heeft de Stichting Wings of Change educatie hoog in het vaandel staan. Zo kun je tijdens verschillende presentaties meer te weten komen over de dieren in de opvang (en in het wild), worden er speciale workshops gehouden en evenementen natuurlijk. Daarnaast biedt de stichting aan schoolkinderen vanaf 8 jaar verschillende educatieve programma’s aan in het kenniscentrum.

Dagbesteding

Naast vogels is Stichting Wings of Change er ook voor mensen. Zo bieden zij dagbesteding aan kwetsbare groepen aan. Zij werken in het opvangcentrum en op de bij behorende kinderboerderij. Er is zelfs een kleine imkerij en een prachtige tuin om te onderhouden. Ideaal dus voor iedereen die graag met dieren en in de natuur bezig is.

Steunen van goede doelen

Om roofvogels en uilen in het wild te helpen, steunt Wings of Change verschillende projecten. Zoals VULPRO het gierenproject van Zuid-Afrika en heeft het zijn naam verbonden aan Project Lugger. En met succes. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op WingsofChange.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.