zaterdag 17 oktober 2020

(Aanstaand) geboortenieuws uit de Dierentuin

Hoera het is herfst! En dat maakt een bezoek aan de dierentuin nog specialer. Want hoe gaan dieren om met die blaadjes en eikeltjes op de grond? Je ziet de dieren weer op een heel andere manier. De dierentuinen van Nederland hebben weer veel leuke nieuwtjes om met de wereld te delen en deze keer staat het Dierentuinnieuws in het teken van (aanstaande) geboortes en – hoe kan het ook anders – de herfst. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Zebra geboren in herfstig DierenPark Amersfoort

Hoera! Afgelopen week werden de verzorgers van de zebra’s in DierenPark Amersfoort verrast met de geboorte van een zebra. Het jong werd ’s nachts geboren en in de ochtend in de stal ontdekt. Na een dracht van ongeveer dertien maanden, lag er een zebraveulen naast moeder Geisa. Het gaat goed met moeder en kind; het veulen drinkt goed en verkent al de Savanne met zijn of haar moeder. Ook de andere Savannebewoners zijn al op kraamvisite geweest bij de nieuwe telg. De herfst is in het bosrijke dierenpark overigens in allerlei prachtige kleuren te bewonderen. De afgevallen bladeren worden door de dieren nieuwsgierig bekeken. Overigens verzamelen de dierverzorgers deze bladeren en geven ze aan de dieren als verrijking om mee te spelen, voor nieuwe geuren én om eten in te verstoppen. Het levert sowieso prachtige foto’s op. Kijk voor meer nieuwtjes op DierenParkAmersfoort.nl. (foto’s: DierenPark Amersfoort)


Witte neushoorn geboren in Safaripark Beekse Bergen

Ravy heet de nieuwste telg van de in Beekse Bergen wonende Sofie. Hij weegt veertig kilo en is de eerste kleine van neushoornmoeder Sofie. Ravy drinkt goed bij zijn moeder en is al samen met zijn moeder op de savanne van het safaripark te spotten. Ravy is een witte neushoorn en deze neushoornsoort wordt in het wild bedreigd met uitsterven. Daarom gaat het park extra educatieve informatieborden plaatsen in het binnenverblijf van de neushoorns. Hiermee wil het park de bezoekers attenderen op de situatie van de neushoorns in het wild. Ook gaat het park extra geld ophalen voor Stichting Wildlife dat bijdraagt aan de projecten van International Rhino Foundation en Save the Rhino. Kijk voor meer informatie op BeekseBergen.nl. (foto: Beekse Bergen/Mariska van Dijk)

Gorillababy op komst in Apenheul

Bao Bao woont alweer twee jaar in Apenheul en er komt nu eindelijk nageslacht! Bao Bao heeft lang alleen gewoond en wist eerst niet precies wat hij met de toch wel gewillige dames aan moest. Een tijdje geleden zijn er paringen waargenomen en ja… een van de dames is in verwachting. Gyasi is de aanstaande moeder. Zij is 18 jaar en heeft een dochter genaamd Tayari. Tayari woont inmiddels in Taipei Zoo in Taiwan (waar Bao Bao vandaan komt) en staat op het punt om zelf moeder te worden. Het gaat goed met Gyasi, al laat ze wel duidelijke zwangerschapskwaaltjes zien. Daniëlle, gorillaverzorgster en zelf ook zwanger, herkende meteen dat Gyasi ’s morgens geen trek had. Wanneer Gyasi is uitgerekend, is niet duidelijk, want er worden geen echo’s gemaakt. Ook bolt de buik niet verder op, omdat gorilla’s al een bollere buik hebben. Daniëlle is zelf uitgerekend eind januari/begin februari en denkt dat Gyasi tegen die tijd ook wel haar kleine in de armen zou kunnen houden. In 2021 bestaat Apenheul 50 jaar en het park kijkt uit naar een mooi feest met deze bijzondere geboorte erbij. Volg de gorilla’s en andere apen via Apenheul.nl. (foto: Apenheul)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.