donderdag 12 september 2019

Nubische girafjes geboren in Beekse Bergen

Hiep hiep hoera! Er zijn weer twee Nubische girafjes geboren in Safaripark Beekse Bergen. Afgelopen weekend werd Michelle moeder van Jacques en Twiga van Max. De twee jongens zijn halfbroers, want ze delen dezelfde vader, Ikinya. Met de komst van de twee jongens telt de giraffengroep van het safaripark nu 38 leden, verdeeld over een aantal groepen in het park. Hiermee is het de grootste giraffenpopulatie in Europa. (foto: Beekse Bergen)

Grote jongens

Jacques en Max zijn al grote jongens, al zullen ze nog veel moeten groeien. Bij de bevalling was Jacques al 1 meter 70 hoog en woog hij 45 kilo. Max was al 1 meter 90 en woog 50 kilo. De komende weken zullen ze snel groter worden, want giraffen groeien 4 centimeter per week. Hiervoor drinken ze het eerste jaar melk bij hun moeder en beginnen ze al snel andere voeding bij te eten. De jongens zijn te bewonderen in de giraffenstal, maar ook op de savanne. Je kan ze spotten tijdens de wandel-, bus- en autosafari.

Ode aan Jacques Kaandorp

Wist je dat dierenarts Jacques Kaandorp binnenkort afscheid neemt van Safaripark Beekse Bergen? Het grote publiek zal hem waarschijnlijk wel kennen van de TV-serie ‘Komt een Aap bij de Dokter’, wat gaat over het wel en wee achter de schermen van Safaripark Beekse Bergen. Jacques gaat na bijna 40 jaar met pensioen. Nubische giraffen zijn de lievelingsdieren van Jacques en daarom vond het park het niet meer dan normaal om een van de jonge giraffen naar hem te vernoemen. Een mooi eerbetoon.

Wil je de girafjes met eigen ogen bekijken? Ga voor tickets, openingstijden en meer informatie naar BeekseBergen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.