dinsdag 17 september 2019

Geboortenieuws uit GaiaZOO: rode brulaap geboren

Hoera! Er is voor het eerst in GaiaZOO een rode brulaap geboren. Afgelopen zaterdagochtend ontdekten de verzorgers het jong dat zich stevig aan zijn moeder vasthield. De kleine en de moeder zijn onafscheidelijk, al toont ze haar kleintje met trots aan de doodshoofdaapjes, waarmee de rode brulapen een verblijf delen in Kerkrade. Ook zijn moeder en haar kind te bewonderen voor de bezoekers.
(foto: GaiaZOO)

Bijzondere geboorte

De geboorte van een dier in de dierentuin is altijd al bijzonder. Maar de komst van deze jonge brulaap is voor het park extra speciaal. Het is namelijk voor het eerst dat er in Kerkrade een rode brulaap is geboren. Het is de eerste keer voor de vrouwtjes aap dat ze moeder is geworden, maar ze zorgt voor haar kleine alsof ze al zeer ervaren is. Brulapen hebben een draagtijd van zes maanden, na de geboorte houdt de kleine zich stevig vast aan zijn moeder en hangt hij aan haar buik. Na een weekje of vier verhuist hij naar haar rug, waar hij haar ook stevig vast zal houden, tot het tijd wordt om zelfstandig rond te klauteren. Wanneer dat moment daar is, is het voor de verzorgers ook beter te bepalen of de kleine rode brulaap een jongen of een meisje is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.