woensdag 4 september 2019

Genieten van… Dierenrijk

De eerste keer dat ik naar Dierenrijk in Nuenen ging, was voor een persmoment. Noordje en Pixel, de ijsbeertweeling, was een jaar oud geworden en samen met mama Frieda werd er een feestje gevierd. Compleet met een ijstaart vol visjes en fruit. Uiteraard heb ik de dierentuin daarna voor een deel bekeken en was meteen verkocht. Het leuke aan Dierenrijk is dat je namelijk heel dicht bij de dieren kan komen. Sommige mag je zelfs voeren. Geen wonder dat het een ideale dierentuin is om met de kinderen naar toe te gaan. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Over Dierenrijk

Dierenrijk bestaat sinds 2004 en ligt in Mierlo, met het bezoekadres in Nuenen. Het begon als een dierentuin met themawerelden, maar door verhuizingen en verbouwingen zijn deze verdwenen. Maar dat mag de pret van een dagje Dierenrijk zeker niet drukken. De overzichtelijke dierentuin kent veel grote verblijven, waar dieren vaak samenleven, net als in de natuur. Zo delen de beren en wolven een verblijf, geniet je van verschillende vogels in de grote doorloopvolière en delen de olifanten hun verblijf met hertjes. Samen met Safaripark Beekse Bergen, ZooParc Overloon en Aqua Zoo Leeuwarden maakt Dierenrijk uit van de dierentuinen van Libéma.


Prijzen en bereikbaarheid

Dierenrijk ligt vlakbij Eindhoven. Ga je met de auto, dan hou je Baroniehei in Nuenen aan als adres. Het is mogelijk om met het openbaar vervoer naar Dierenrijk te komen. Let wel dat de dichtstbijzijnde bushalte op 3,5 kilometer lopen van het park ligt aan de Geldropsedijk in Nuenen. Kinderen tot en met 2 jaar oud mogen gratis het park bezoeken, een dagticket voor alle andere bezoekers kost € 19,95. Het is mogelijk om een abonnement op het park te nemen, evenals een combi-abonnement met ZooParc Overloon. Een parkeermunt kost € 6,- en bij een abonnement slechts € 3,-. Het park is goed toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.


Genieten van dichtbij de dieren zijn

Het is waarom Dierenrijk lang ‘Dé Kinderdierentuin’ heeft geheten: je komt zeer dichtbij de dieren in het park. Dit maakt het voor kleine kinderen extra leuk om de dieren te bekijken. Op verschillende plekken mag je dieren voeren. Zoals bij de wasberen en bij de beverratten. Als je de dieren mag voeren staat hiervoor een silo met voer, waar je brokjes uit kan halen. Het is erg leuk om zo contact te maken met de dieren om je heen. Maar ook de picknickbank bij de beren is een bijzondere plek om contact te maken met deze bruine rakkers. De bank staat namelijk voor een deel in en een deel buiten het verblijf. Uiteraard gescheiden door glas, maar het geeft wel het idee samen aan tafel te zitten met een beer – als je geluk hebt natuurlijk.


Het park huisvest heel veel verschillende dieren. Zo is er voor iedereen wel een lievelingsdier te vinden om bij stil te blijven staan. Van de krijsende papegaaien en koddige stokstaartjes bij de ingang, tot aan de ijsberen en neushoorns achterop het park. Het fijne is dat je overal langskomt als je de wandelroute volgt. Op een paar zijweggetjes na, loop je zo gemakkelijk het hele park rond. En dat is wel zo leuk, want daardoor hoef je geen dier te missen. Behalve als ze zich goed verstopt hebben uiteraard.


Ik kom er graag vanwege de gezellige sfeer en natuurlijk vanwege de dieren. Ik ben dol op beren en er wonen maar liefst drie soorten in het park: de ijsbeer, de Europese bruine beer en de kraagbeer. En bij de ijsberen worden geregeld babyberen geboren. De bruine beren zitten graag in het water, dat is altijd een mooi gezicht. En de kraagbeer… die zie je soms heel dichtbij aan het glas liggen.


Voor kinderen valt er in Dierenrijk veel te spelen. Er is bij het restaurant een grote buitenspeeltuin. Bij het binnenverblijf van de chimpansees – naast de buitenspeeltuin – kan er ook volop geklommen en geklauterd worden in een binnenspeeltuin. Verder kom je buiten nog wat speelmomentjes tegen, zoals een speeltuin op het plein tussen de tijgers en de ijsberen, een glijbaantje en wat klimrekjes. Dat maakt het voor kinderen nog leuker.


Ik ben al meerdere malen naar Dierenrijk geweest en ook in verschillende seizoenen heb ik het park bezocht. Het is er in mijn beleving altijd gezellig en ik kan er mooie foto’s maken. De educatieve bordjes zijn duidelijk en vrolijk opgezet, zelfs wanneer de boodschap wat minder vrolijk is. Ik kom graag in Dierenrijk. Het is er gewoon altijd volop genieten.


Kijk voor meer informatie, online tickets en openingstijden op Dierenrijk.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.