zaterdag 21 september 2019

21 september: World Cleanup Day

Wist je dat het vandaag World Cleanup Day is? Op verschillende plekken in Nederland wordt er door vrijwilligers weer hard gewerkt om de stranden, parken en pleinen schoon te maken. En niet alleen in Nederland. Deze dag is wereldwijd ingesteld om eens flink op te ruimen en zwerfvuil op te rapen. Het is hard nodig, want alle troep die uiteindelijk in zee beland, komt vaak van het vaste land. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Kennis vergaren

In Nederland richten de activiteiten (te vinden via WorldCleanupDay.nl) zich vooral op het opruimen van zwerfafval in steden, plantsoenen en natuurlijk aan het strand. Het opruimen van dit afval is gewoon heel belangrijk voor de natuur. Maar het is ook een moment om meer bewustwording te kweken wat er allemaal op straat gevonden wordt. Sigarettenpeuken, blikjes, lege plastic flesjes en dergelijke worden geteld en gescheiden. Dit doe je door middel van een speciale app, Litterati genaamd, waarbij je ook nog eens aangeeft waar je het gevonden hebt. Deze informatie samen biedt een duidelijk beeld over zwerfafval en helpt mee in de lobby voor een schonere wereld.

Doe mee!

Heb je zin om mee te helpen? Overal in Nederland zijn er verenigingen, bedrijven en vrijwilligers aan de slag. Je kan je altijd nog aansluiten (kijk daarvoor dus op eerder genoemde website) bij een opruimactie bij jou in de buurt. Heb je vandaag geen tijd, dan kun je altijd meehelpen door op alle andere dagen van het jaar ervoor te zorgen dat je geen afval op straat laat rondslingeren. Alle kleine beetjes helpen en de natuur is je er dankbaar voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.