dinsdag 24 september 2019

Cheeta’s geboren in Beekse Bergen

Het geboortenieuws blijft nog eventjes doorgaan voor de dierentuinen. Op zondag 15 september is er een tweeling cheeta’s geboren in Beekse Bergen! Heel leuk en netjes verdeeld: een jongetje én een meisje. Het safaripark houden de kleintjes met moeder Kate nog even achter de schermen, omdat ze nog zo kwetsbaar zijn. Maar met een ervaren mama als Kate zal dat zeker goed komen. Voor vader Duma is het de eerste keer dat hij papa is geworden. Hij verblijft niet achter de schermen. (foto: Beekse Bergen)

Grote familie jachtluipaarden

Wist je dat Safaripark Beekse Bergen de stamboekhouder is van de cheeta’s (ook wel jachtluipaarden genoemd) binnen het Europese Fokprogramma (EEP)? Dat betekent dat zij alle geboortes en familiebanden nauwgezet in de gaten houden, om zo een zuiver DNA te behouden. Op dit moment wonen er 17 cheeta’s in het safaripark te Hilvarenbeek, namelijk 4 mannen, 11 vrouwen en twee welpjes.

Bedreigde diersoort

Helaas heeft de cheeta in het wild het heel zwaar. Doordat zijn leefgebied – en dus zijn jachtgebied – steeds kleiner wordt, zijn er steeds minder dieren. Ook wordt er nog steeds op deze schitterende dieren gejaagd vanwege hun mooie gevlekte vacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.