zaterdag 28 september 2019

Museum Speelklok presenteert: Powervrouwen die orgels douwen

Het is bijna zover: de Maand van de Geschiedenis gaat van start. Oktober staat in het teken van Zij/Hij en de deelnemende musea vullen het thema allemaal op een heel bijzondere en eigen manier in. Zo ook het Utrechtse Museum Speelklok. Want hoewel de wereld van de automatische muziek vooral lijkt op een mannenwereld, laat Museum Speelklok zien dat er genoeg dames waren in deze wereld. Iedere donderdag in oktober geniet je van een speciale themarondleiding genaamd ‘Powervrouwen die orgels douwen’. (foto: Museum Speelklok)

Lees meer over de Maand van de Geschiedenis in het artikel: Aankondiging: Maand van de Geschiedenis

Themarondleiding

Het lijkt een mannenwereld: de heer des huizes verzamelde de speelklokken en het waren stoere kerels die met een draaiorgel de straat op gingen. Maar er waren ook genoeg vrouwen die mechanische instrumenten verzamelden, bouwden en voortduwde door de straten. Tijdens de speciale rondleiding worden deze vrouwen in de spotlight geplaatst en klinkt hun verhaal in het museum. De rondleidingen worden gegeven door historicus Timo Houtekamer en vinden plaats op iedere donderdag in oktober om 11:00 uur. Let wel: het aantal plaatsen is beperkt, dus het is verstandig om vooraf te reserveren via info@museumspeelklok.nl.

Kijk voor meer informatie over Museum Speelklok en de Maand van de Geschiedenis op MuseumSpeelklok.nl.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.