zaterdag 31 augustus 2019

Writing Berries Maandoverzicht Augustus

Het is 31 augustus vandaag en dat betekent twee dingen: morgen ben ik jarig (yay) en augustus is weer voorbij. Het was een prachtige maand waarin ik genoot van twee weken uitwaaien op Texel, van de perspreview van Naturalis en spelen met mijn hondje op het strand. Er was veel dierentuinnieuws deze maand. Vandaag was het blijkbaar ook de laatste tropische dag van de zomer en morgen de allerlaatste zomervakantie dag. Tijd om alle artikelen van afgelopen maand nog eens even op een rijtje te zetten. Klik op de tussenkopjes en veel leesplezier. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Genieten van… Museum Prinsenhof Delft

In Delft ligt het oude woonhuis van Prins Willem van Oranje, de Prinsenhof. Hier woonde hij en werd hij helaas ook vermoord. Nu is het een museum die niet alleen het verhaal van Willem van Oranje vertelt, maar ook de verhalen van diverse Delftse meesters. Van Vermeer bijvoorbeeld en Hugo de Groot. Van Delfts Blauw en zelfs Calvé pindakaas.

Ruim je rotzooi op, op het strand

Met het mooie weer is het heerlijk om naar het strand te gaan. Even lekker picknicken met zijn allen of gewoon spelen in de golven. Hapje en een drankje erbij… Dan is het wel belangrijk dat je de rotzooi ook achter je opruimt. Zo houden we samen het strand schoon en kunnen we er met zijn allen nog langer van genieten.

Genieten van… Kaap Skil

Oudeschild op Texel is een pittoresk vissersdorpje. Kaap Skil ligt in Oudeschild en laat in het openluchtmuseum zien hoe pittoresk het leven er vroeger uitzag. In de kelder geniet je van een prachtige maquette van de Reede van Texel en boven ontdek je een schatkamer aan opgedoken spulletjes.

Vrolijk berennieuws uit Burgers’ Zoo

Jippie! De pasgeboren Maleise beertjes zijn oud genoeg om lekker met hun moeder buiten te spelen. En nog mooier: ook de andere vrouwtjesbeer is mama geworden. Zeer heuglijk nieuws, want men dacht dat ze niet vruchtbaar was. (foto: Burgers’ Zoo)

Dag van de Olifant: aandacht voor de grijze reus

Ik hou van olifanten. De manier van bewegen, die sterke slurf die ook teder kan zijn, de oren die soms zo mooi klapperen, de slagtanden… helaas worden olifanten gestroopt om hun ivoor. Op de dag van de olifant vragen we met zijn allen extra aandacht voor de grijze reus.

Genieten van… Ecomare

Een vakantie op Texel is voor mij niet compleet zonder een dagje zeehondjes kijken op Ecomare. Het zeehondenopvangcentrum in De Koog huisvest verschillende dieren, waaronder ringelrobben, zeehonden, bruinvissen en diverse Noordzeedieren. Daarnaast is het een opvangcentrum voor gewonde, zieke en verlaten zeehondjes en een educatief centrum dat meer vertelt over het leven in en om de Noord- en Waddenzee.

Bijzonder geboortenieuws uit Apenheul

Hoera! In Apenheul is er een bamboemaki geboren! De kleine is te zien met zijn mama voor het publiek. En wellicht speelt het al samen met de andere bamboemakibaby. De geboorte is zeer gewenst, vooral als je weet dat er op Madagaskar nog maar een paar duizend bamboemaki’s in het wild leven. Deze kleintjes zijn goede ambassadeurs voor hun familieleden in het wild. (foto: Apenheul)

Hond Gezond: buiten spelen

O wat is het toch heerlijk om lekker buiten te spelen met de hond. Ik ga graag met mijn hondje naar het strand om samen te spelen. Het is meteen een goede manier om je hondje spelenderwijs te leren bij je te komen en om hem los te laten rennen.

Genieten van… Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora

Op Texel is er een museum dat zich bezig houdt met gevonden voorwerpen op het strand. Het Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora in De Koog vertelt de vele verhalen van jutters en gevonden troep. Een bijzonder dagje uit, waarbij je je zeer bewust wordt van wat er allemaal in zee terecht komt.

Noordzeekust verlost van meer dan 10.000 kilo vuil

In augustus wordt traditioneel door vrijwilligers en Stichting de Noordzee de gehele Noordzeekust opgeruimd. Dit jaar liepen er meer dan 2.500 vrijwilligers mee en zij raapten meer dan 10.000 kilo rotzooi op.

Dierentuinnieuws met geboortes en verhuizingen

Er was weer bijzonder dierennieuws uit WILDLANDS, Ecomare, Burgers’ Zoo en Beekse Bergen. Zo zwemt er nu een witte hondshaai in Ecomare, had WILDLANDS een bijzondere verrassing en werden er baby’s geboren in Burgers’ Zoo en Beekse Bergen.

Goed Doel: Kunst voor de olifant

Deze maand in Goed Doel zette ik de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation nog maar eens in het zonnetje. Met de verkoop van speciale Zimbabwaanse kunstwerken steun je het fonds om olifanten in het wild te beschermen.

Fonkelnieuw Naturalis vol liefde voor de natuur

Eindelijk, na een jaar dicht te zijn geweest vanwege een grootschalige verbouwing is vandaag (31 augustus) Naturalis weer open gegaan voor publiek. Afgelopen dinsdag mocht ik alvast een kijkje nemen in het schitterende gebouw en bij de collectie natuurlijk. (foto: Henk de Nijs)

Genieten van… Texel Zoo

Het eiland Texel bevat een gezellige dierentuin met vlinders, diverse (roof)vogels en zelfs stokstaartjes en prairiehondjes. Als ik op Texel ben, vind ik het altijd leuk om hier even te gaan kijken. In deze Genieten van… lees je waarom.

Red zeehondjes met LEGO Friends & Zeehondencentrum Pieterburen

Met de aanschaf van het Reddingscentrum van LEGO Friends geef je je kind de mogelijkheid om zelf zeehondjes op te vangen. En schaf je de set aan via Zeehondencentrum Pieterburen, dan gaat een deel van het aankoopbedrag naar de zeehondjes in het centrum. De leuke set bevat onder meer twee LEGO Friends meisjes, twee zeehondjes en een dolfijntje.

Bescherm jezelf goed met Ladival zonbescherming

Geniet van de zon, ook met een zongevoelige huid, dankzij Ladival zonbescherming. Deze fijne antizonnebrand smeert lekker uit en laat je zo extra genieten van een dagje strand, pretpark of dierentuin. Ook als het minder tropisch is, is Ladival een fijne aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.