zaterdag 10 augustus 2019

Vrolijk berennieuws uit Burgers’ Zoo

De Maleise beertjes zijn buiten! Dankzij het lekkere weer zijn de beertjes al eind juli uit het hol gekomen, samen met hun moeder. De kleine beertjes genieten zichtbaar van het verblijf en spelen volop met elkaar. Het duurde wel eventjes voordat de kleintjes naar buiten kwamen. Het is ook best spannend voor een klein beertje om zijn veilige kraamhol te verlaten en dan ineens in het grote verblijf te staan. Maar gelukkig is het allemaal goed gegaan en zijn de bijzondere beertjes te bewonderen voor bezoekers. (foto: Koninklijke Burgers’ Zoo)

Heuglijk geboortenieuws

In mei bereikten ons al het heuglijke nieuws van deze Maleise berentweeling. De geboorte is heel bijzonder, omdat de voortplanting lastig is in verband met onvruchtbaarheid onder mannetjes én vrouwtjes. De komst van de Schotse berenman heeft geholpen in de Arnhemse dierentuin, waardoor we nu kunnen genieten van deze bijzondere beertjes. Maar er is nog meer fantastisch berennieuws: er is een derde beertje geboren! Het is extra bijzonder als je weet dat uit een vruchtbaarheidsonderzoek bleek dat deze berin bijna 0 procent kans had om drachtig te geraken. Het derde beertje is op 16 juli geboren en oogt gezond. Moeder en jong zullen voorlopig in alle rust achter de schermen verblijven.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.