maandag 18 december 2017

Goed Doel: Marjo Hoedemaker Elephant Foundation

Altijd als ik in DierenPark Amersfoort ben, dan ga ik even buurten bij de Aziatische olifantenfamilie. Dit jaar zijn er zelfs twee babyolifantjes geboren. Je ziet ze hier op de foto. De grootste is Yunha, de kleinste heet Thabo. De familie is echt prachtig om te zien en ik geniet er dan ook altijd met volle teugen van. Bij het verblijf staat ook een mooi standbeeld – een topplek voor het maken van leuke foto’s – en er hangen posters met een verhaal over de olifanten. Ook in het Rijk der Reuzen, het binnenverblijf van de olifanten, kun je veel lezen over olifanten. En hoe ze worden gestroopt en misbruikt door mensen. Dat is best triest, vooral als er dan twee van die vrolijke baby’s ronddartelen, die eigenlijk niets weten van wat er met hun soortgenootjes in het wild gebeurt. Gelukkig is er een man die zich inzet voor de Aziatische olifanten: Marjo Hoedemaker. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort, oktober 2017)

Marjo Hoedemaker: olifantenliefhebber
Marjo Hoedemaker is een echte liefhebber van olifanten. Zijn passie voor deze dieren begon al in de dierentuin van Arnhem en versterkte eigenlijk alleen maar toen hij in DierenPark Amersfoort kwam werken – en wonen. Hij heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot olifantenexpert en zet zichzelf actief in de strijd tegen wildlife crime, stroperij en voor dierenrechten. Marjo woont nog steeds in het dierenpark, maar reist ook de wereld rond om zo meer aandacht te vragen voor wildlife crime met ludieke acties, zoals de nagelinzamelingsactie om op de CITES top in Zuid-Afrika te laten zien dat de hoorns van een neushoorn niet specialer zijn dan onze eigen nagels.

Elephant Foundation
In 2001 werkte Marjo alweer 40 jaar in DierenPark Amersfoort. Dit jubileum werd aangegrepen om Marjo in het zonnetje te zetten, maar ook om de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation in het leven te roepen. Dit fonds zet zich actief in voor het behoud van de Aziatische olifant. Bijvoorbeeld doordat de donaties worden ingezet om het EAZA fokprogramma te ondersteunen en door de olifanten op Sri Lanka te beschermen. Wat er allemaal met de donaties gebeurd, lees je op de website: MarjoHoedemaker.nl. Hier lees je ook meer over Marjo zelf. Op de website van DierenPark Amersfoort zijn filmpjes en columns van Marjo te vinden. Uiteraard vol liefde over de Aziatische olifant.

Doneren
Wil je ook een donatie doen? Dat kan door te doneren op bankrekening: NL17 ABNA 0597989540 t.a.v. Marjo Hoedemaker Elephant Foundation. En kom ook zeker bij de olifantjes in Amersfoort kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.