maandag 7 mei 2018

Lekker bakkie koffie

Met dit mooie weer is het heerlijk om er lekker op uit te gaan. Bijvoorbeeld naar de dierentuin, het museum of zelfs het strand. Misschien ga je wel een stedentripje maken in Nederland. Beetje winkelen ofzo. Of je stapt op de fiets en gaat een eindje om met de hond. Ook heerlijk. Wat je ook gaat doen, meestal komt er tijdens een dagje uit een moment dat je even wilt zitten. Je zoekt een gezellig cafeetje uit of een restaurant met terras aan het water en… neemt een heerlijk kopje koffie. En dankzij de Koffie Top 100 van Misset Horeca weet je precies waar je de lekkerste koffie drinkt. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Koffie Top 100

Ieder jaar stellen de koffiedeskundigen van Misset Horeca – dé informatiebron voor professionals in de horeca – een top 100 samen van plekken waar je de lekkerste koffie drinkt. Hiervoor melden bedrijven zich aan en ontvangen verschillende geheime bezoekjes van de jury. De winnaar wordt ieder jaar op een groots event bekend gemaakt.

Lekkerste koffie 2017

De allerlekkerste koffie volgens de Koffie Top 100 drink je in Arnhem bij Josephine Coffee. Gevolgd door Talud9 (Utrecht) en De Tippe (Vledder). Om te bepalen wat het lekkerste kopje koffie is, wordt er door de jury gekeken naar welke bonen er worden gebruikt en hoe de koffie wordt gezet. Daarnaast is beleving en de gezelligheid van het etablissement ook heel belangrijk. Passie van de eigenaar en de kennis van een barista wegen ook mee.

Lekker bakkie

Op nummer 49 van de lijst komen we het Rijksmuseum Café tegen. Geen wonder dat het in het café van het Amsterdamse Rijksmuseum altijd zo druk is: de koffie is er gewoon heel erg lekker! In de lijst kom je ook gezellige koffietentjes tegen als Doppio Espresso, een keten die steeds meer over Nederland aan het uitspreiden is. Overigens drink je bij alle 100 koffiehuizen, cafés en restaurants die de Koffie Top 100 hebben gehaald een waanzinnig lekker bakkie koffie, al steekt dus Josephine Coffee daar met kop en schouders bovenuit.

Check voor vertrek

Dus heb je een dagje uit gepland? Kijk dan voordat je vertrekt ook de lijst van de Koffie Top 100 na en plan een bezoekje aan een van de horecagelegenheden en geniet van heerlijke koffie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.