woensdag 23 mei 2018

Efteling doneert boeken aan Books 4 Life

Verhalen zijn er om door te geven. Door ze te vertellen aan elkaar, voor te lezen of zelf te lezen, krijgen ze nog meer inhoud. En blijven ze nog langer bestaan. Een van de boodschappen van Efteling Theaterproductie ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ luidt daarom: ‘Vertel verhalen, lees ze zelf en geef ze door’. En daarom mocht iedereen die de musical in het Efteling Theater kwam bezoeken een boek meebrengen voor de ruilbibliotheek in de foyer en deze ruilen voor een ‘nieuw’ boek. Tijdens de looptijd van de musical zijn er zo heel wat verhalen doorgegeven. Maar er zijn ook boeken blijven staan. En deze heeft Roodkapje namens Efteling aan Stichting Books 4 Life Tilburg gedoneerd. (foto’s: Efteling)

Books 4 Life

Books 4 Life Tilburg – gevestigd in de kelder van het Cobbenhagengebouw van de Tilburg University – geeft gebruikte boeken een nieuwe eigenaar en steunen tegelijkertijd diverse goede doelen. De boeken die gedoneerd worden aan Books 4 Life worden zowel online als in de landelijke winkels verkocht. De stichting doneert 90% van de opbrengst van de boekverkoop aan diverse goede doelen. Bij Books 4 Life werken zeer gepassioneerde vrijwilligers die hun liefde voor boeken niet onder stoelen of banken steken. De Tilburgse afdeling was ook zeer gelukkig met de donatie van Efteling.
Wil je meer weten over Books 4 Life? Kijk dan op Books4Life.nl.

Sprookjessprokkelaar

De Sprookjessprokkelaar kan je in het park tegenkomen. Deze wijze man sprokkelt geen hout, maar sprokkelt verhaaltjes en sprookjes bij elkaar om deze weer door te kunnen vertellen. Rondom de Sprookjessprokkelaar is een musical ontstaan. ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ vertelt het verhaal van de 12-jarige Sterre. Zij woont met haar opa aan het rand van het bos en ze is dol op lezen. Echter… als haar enige boek letterlijk stuk gelezen is begint er een heel nieuw avontuur. Haar opa vertelt haar over een sprookjesbibliotheek die in het verlaten kasteel ligt. Hier zal ze haar hart ophalen aan verhalen. Maar… dan moet ze deze bibliotheek wel kunnen vinden. En wie is toch die mysterieuze sprokkelaar die al deze boeken heeft samengebracht? Sprookjessprokkelaar de musical trekt vanaf oktober 2018 door Nederland en BelgiĆ«. Voor meer informatie kijk je op Efteling.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.