vrijdag 18 mei 2018

Stedentrip in Nederland: Middelburg

Nederland heeft een rijke historie die je tijdens verschillende stedentrips gewoon voelt. Zo ook wanneer je het historische hart van Middelburg in Zeeland binnenwandelt. De Abdij bijvoorbeeld in het hartje van Middelburg waar ook het Zeeuws Museum te vinden is, is indrukwekkend om te zien. De molens langs de stadswallen zijn ook schitterend en de havens wil je ook gezien hebben. Voor jong en oud is er veel te zien en te beleven in Middelburg. Daarom gaan we deze week op stedentrip deze stad in Zeeland. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Rijke historie

Middelburg, gelegen op het voormalig eiland (nu schiereiland) Walcheren, heeft een rijke geschiedenis. De stad dankt zijn naam aan het feit dat het in de Middeleeuwen een burcht was op het midden van Walcheren: de middelste burcht dus. In de Gouden Eeuw floreerde Middelburg als echte havenstad. Het was zelfs de belangrijkste havenstad van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden na Amsterdam. De VOC en de WIC legden hier hun schepen aan en Middelburg was zeer populair bij de Engelsen en de Fransen. In de Tweede Wereldoorlog heeft de stad het erg zwaar gehad door bombardementen. Hierdoor zijn veel oude huizen uit het hart verdwenen. Maar gelukkig is er nog genoeg te zien en beleven in de stad.

Bezienswaardigheden

Middelburg heeft veel bijzondere bezienswaardigheden. Wil je alles zien? Ga dan mee op een rondvaart en maak een stadswandeling met gids. Tijdens deze tochten word je geattendeerd op de rijke geschiedenis en kom je meer te weten over Middelburg en de omgeving. Dompel je onder in de geschiedenis, klederdracht en de moderne kunst in het Zeeuws Museum of ga naar het Centrum voor de Beeldende Kunst. Er is een speciale Kunst & Cultuur wandelroute, waarbij je zelfs galerieën en kunstateliers aandoet. In de haven is veel te zien – ook zeer leuk met kinderen. Uiteraard ga je naar de Abdij met zijn prachtige karakteristieke toren. Het stadhuis is ook zeker een bezienswaardigheid. Een rondleiding door dit historische gebouw is een echte aanrader. Op mooie dagen is het heerlijk om in Park Toorenvliedt neer te strijken. Of wordt het toch een terras bij een gezellig restaurant waar je geniet van de meest verse visgerechten?

Watersporten & muziek

Middelburg is ideaal voor iedereen. Waaghalzen kunnen heerlijk waterskiën en wakeboarden. Of ga je met je vrienden proberen te ontsnappen van Prison Island? Middelburg is perfect voor een stoere vakantie. En voor een muzikale. Door het hele jaar heen worden er verschillende festivals georganiseerd in de stad. Blues, Jazz, Dance… alles komt voorbij. Dat is pas gezellig.

Heerlijk dagje uit

Of je nu naar Middelburg gaat voor een dagje uit of er meteen blijft slapen in een van de prachtige hotels, het is zeker een aanrader. Want er is zoveel te zien, dat lukt soms niet eens in één dag. Wil je meer weten of meteen je stedentrip plannen? Kijk dan op UitinMiddelburg.nl en ga tijdens je trip naar het Tourist Info op de Markt in de stad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.