dinsdag 29 mei 2018

Prairiehondjes in DierenPark Amersfoort

Ze zijn leuk, koddig, lijken een tikkeltje scheel, duiken steeds met hun kopje boven de grond, knabbelen graag aan een stukje wortel en… wonen deze zomer in DierenPark Amersfoort. Jawel, de Amersfoortse dierentuin verwelkomt dan ongeveer 70 prairiehondjes in het park. Er wordt nu volop gewerkt aan het nieuwe onderkomen voor deze fascinerende diertjes.
(foto: DierenPark Amersfoort)

70 jaar!

Hieperdepiep Hoera! DierenPark Amersfoort is jarig dit jaar en viert haar 70ste verjaardag! Vijf jaar geleden werd de 65ste verjaardag gevierd met de komst van de Aldabra reuzenschildpadden en dit jaar mag het park zo’n 70 schattige prairiehondjes verwelkomen in het park. Want zo een mooie verjaardag, dat moet natuurlijk groots gevierd worden. De komst van de prairiehondjes is slechts een van de speciale feestelijkheden dit jaar.

Pas op: overstekende prairiehondjes

Het nieuwe verblijf zal vlakbij de entree van het park komen te liggen. Het wordt een speciaal doorloopgebied, dus pas maar op, want de nieuwsgierige gravers steken soms zomaar het pad over! Voor kinderen komt er een speciale tunnel om zo te ervaren hoe het is om een prairiehondje te zijn. Samen kom je zo wel heel dichtbij de dieren.

Niet voor honden-honden

Het nieuwe doorloopverblijf van de prairiehondjes is alleen toegankelijk voor mensen en natuurlijk prairiehondjes. Gelukkig komt er wel een pad langs het verblijf, zodat je eigen hond er veilig langs kan. DierenPark Amersfoort is samen met Ouwehands Dierenpark een van de weinige dierentuinen waar je hond gezellig mee mag. Voor de veiligheid van je eigen hond en de dieren in de doorloopverblijven mag je hond niet mee door het verblijf. Dat geldt in het park ook voor De Nacht, Snavelrijk, de VoliĆØre, de Klim-Alles-Routes over de beren en hyena’s en straks dan het verblijf van de Prairiehondjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.