woensdag 30 mei 2018

T. rex Trix op succesvolle tournee in Europa

Ze heeft al een aardige wereldreis gemaakt, Trix de T. rex van Naturalis. Nu het museum in Leiden volop wordt verbouwd, is Trix op tournee in Europa. Hierdoor kunnen heel veel mensen haar prachtige skelet bewonderen. Tot en met 21 mei kon dat bijvoorbeeld in museum CosmaCaixa in Barcelona. Zo’n 379.119 bezoekers (een recordaantal!) kwamen de afgelopen zes maanden op visite bij Trix – waardoor het een van de best bezochte tentoonstellingen van het museum was. De tentoonstelling zou eerst tot en met februari worden gehouden, maar dankzij het grote succes bleef Trix nog een paar maandjes langer in Spanje. (foto: Naturalis)

Un T. rex à Paris

Inmiddels is Trix al aangekomen in Parijs voor haar laatste stop in haar Europese tour. Ze begon haar tournee natuurlijk in Leiden waar ze al een publiekslieveling bleek, ook Salzburg en dus Barcelona waren direct fan. Vanaf 6 juni tot en met 2 september is Trix te bewonderen in het Muséum National d’Histoire Naturelle. Daarna komt Trix weer naar huis, waar zij in 2019 een ereplek in het nieuwe museum van Naturalis zal krijgen – zoals het een superster betaamt.


Het volledige skelet van Trix

GIF! te zien tot en met 2 september

Hoewel Naturalis volop verbouwd wordt, is er nog wel een tentoonstelling te zien. GIF! is een bijzondere tentoonstelling mét levende dieren, zoals grote spinnen, ieniemienie gifkikkertjes en diverse reptielen, waarbij dr. Freek Vonk een hoofdrol vertolkt. Je leert meer over het nut van gif, hoe het werkt en waarom de wetenschappers van Naturalis onderzoek doen naar gif.


Wil je meer informatie over Trix de T. rex, de tentoonstelling GIF! of de verbouwing van Naturalis? Kijk dan op Naturalis.nl. Het nieuwe museum zal haar deuren weer in 2019 gaan openen namelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.