dinsdag 22 mei 2018

Gevederde vrienden in DierenPark Amersfoort

Vind jij het ook zo heerlijk om bij het wakker worden ’s morgens getrakteerd te worden op het gefluit van verschillende tuinvogels? Het is echt lente als de vogels hun nestjes hebben gemaakt en op de eieren zitten te wachten totdat de kleintjes zijn uitgekomen. Ook in DierenPark Amersfoort zitten er heel wat gevederde vrienden op de eitjes te broeden. En er zijn wat nieuwe vogels in het vogellaantje te zien. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

Volop eieren

Het zal niet lang meer duren of er kruipen in DierenPark Amersfoort verschillende vogelsoorten uit het ei. De verzorgers hebben al eieren gespot bij de parelhoenders, pauwen, parkieten, gieren, nimmerzatten en de helmkasuarissen. De kaalkopibis-kuikens zijn in de Stad der Oudheid al uit het ei gekropen en zitten nog veilig in hun nesten. Je kan ze spotten in het doorloopverblijf tussen de leeuwen en het Paleis van Koning Darius. Ze zijn goed te herkennen, want de jonge vogels hebben nog veertjes op hun hoofdje voordat ze kaal worden. Het is zeer mooi dat deze vogels zich voort planten in het dierenpark. De kaalkopibis wordt namelijk met uitsterven bedreigd.

Nieuwe bewoners

Afgelopen vrijdag heb ik ze gezien, de nieuwe bewoners van de vogellaan in DierenPark Amersfoort. Sinds een paar weken wonen er namelijk een grote geveerde Laplanduil en een prachtige hoenderkoet in het park. De hoenderkoet is een grote imposante vogel met een zilvergrijs verendek. De vogel heeft nu al de bijnaam ‘de screamer’ gekregen, want de hoenderkoet kan nogal wat geluid produceren – dat is wat anders dan het gekwetter van parkietjes of het fluiten van zangvogels!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.