woensdag 28 maart 2018

Matzes: heerlijk bij het Paasontbijt

Het Paasweekend staat voor de deur! Dat betekent voor velen dat we gezellig met elkaar om de tafel gaan zitten. Dat begint al in de ochtend met het heerlijke Paasontbijt. Traditioneel zetten veel mensen de lekkere Matzes op tafel (ik ga dat dit jaar voor het eerst doen). Vooral de grote ronde crackers in de oranje zak komen op tafel. Wist je dat het een traditie is om met Pasen de Matzes te beleggen met roomboter en bruine suiker? Jammie! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Gekookt eitje, paasbrood & Matzes

Wist je dat maar liefst 1,5 miljoen huishoudens Matzes bij het Paasontbijt, de Paaslunch of -brunch op tafel zet? Daar hebben de bakkers van Hollandia in Enschede het maar druk mee. Dat ze op tafel komen, is eigenlijk niet zo gek als je kijkt naar het verhaal die deze heerlijke cracker inspireerde. Matzes zijn eigenlijk stukken ongerezen brood. Toen de Joodse bevolking Egypte ontvluchtte hadden ze weinig tijd om zuurdesem aan het brooddeeg toe te voegen, waardoor de broden niet rezen en plat bleven. De Hollandia Matzes zijn een eerbetoon hieraan. Geen wonder dat ze onderdeel uitmaken van de Paastraditie.

Roomboter & bruine suiker

Met Pasen smeert maar liefst 54% van de liefhebbers van Matzes roomboter op de cracker en belegt deze dan vervolgens met heerlijke bruine suiker. Ik wist dat niet en ben heel blij dat ik deze combinatie mocht uitproberen. En o dat is echt heel lekker. Kaal zijn de Matzes al lekker, maar in combinatie met de roomboter en zoete basterdsuiker zijn ze ook heerlijk! Overigens vind ik ze ook heel lekker met kersenjam. Ben je meer fan van hartig? Beleg de cracker dan met kaas en een plakje tomaat. Heerlijk!Fijne tarwebloem & geen E-nummers

Matzes passen heel goed in een gezond en eerlijk dieet. Ze worden bereid met het fijnste tarwebloem en helder drinkwater. Ze worden gebakken zonder zout, suiker en zónder E-nummers. Dit geeft de cracker een neutrale smaak en daarom smaakt je beleg twee keer zo heerlijk.

(H)eerlijk assortiment

Voor iedereen is er wat lekkers te kiezen in het Matzes assortiment. Kies eens voor Spelt, Volkoren of de neutrale traditionele crackers. Er zijn grote Matzes, kleine matzes en zelfs heel kleine Matzes: namelijk de MatzeToast. Lekker met een salade of ander hartig beleg.

Heerlijk Pasen

Deze Matzes gaan zeker bij mij op de Paastafel met de roomboter en bruine suiker ernaast. Maar ik denk best dat we gaan experimenteren met ander beleg, want ik denk dat een hardgekookt eitje er ook wel heel lekker op is. Er staan overigens heel veel lekkere recepten met Matzes op HollandiaMatzes.nl. En na zo een lekker Paasontbijt ga je er natuurlijk gezellig met elkaar op uit om extra van de Paasdagen en het voorjaar te genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.