maandag 26 maart 2018

Goed Doel: Avifauna helpt!

De Nederlandse dierentuinen zorgen niet alleen voor de dieren in hun park, maar ook voor dieren in het wild. In Alphen aan de Rijn ligt een bijzonder dierenpark dat zich inzet voor vogels in het wild. Er wonen in het park ook verschillende vogels, zoals pelikanen, papegaaien, regenbooglori’s. Ik heb het natuurlijk over Avifauna. Naast vogels huisvesten ze ook maki’s en rode panda’s. Maar de vogels, die hebben een streepje voor. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Avifauna 2012)

Educatie

Avifauna doet veel aan educatie in het park. Via verschillende projecten, rondleidingen en lespakketten leer je veel over de vogels in het park. Maar ook over hun soortgenoten in het wild. Spreek eens met een vrijwilliger in het park of neem met de kinderen een speurtocht mee.

Avifauna helpt!

Onder het mom ‘Avifauna helpt!’ helpt het park verschillende diersoorten in het wild. De projecten die gesteund worden door het park zijn:

Zuidelijke hoornraaf project
In Zuid-Afrika wordt de Zuidelijke hoornraaf bedreigd met uitsterven door onder meer stroperij en de kap van bomen. Met geld van de vogeldemonstratie uit het park, sponsort Avifauna dit project. Het is mogelijk om voor 100 dollar per jaar een nest te sponsoren.

Neushoornvogel adoptie project
Een aantal soorten neushoornvogels in Thailand wordt met uitsterven bedreigd wegens illegale handel en het verminderen van het leefgebied. Ook dit project wordt door Avifauna gesteund met geld dat zij ontvangen voor de vogeldemonstraties. Wil je zelf helpen? Adopteer dan voor 150 dollar per jaar een nest.

Filipijnse neushoornvogel project
De Filipijnen kent heel veel prachtige en zeldzame dieren en planten, die door vermindering van het leefgebied in gevaar zijn. De Filipijnse neushoornvogel is daar een van. Samen met andere dierentuinen helpt Avifauna mee om de bevolking te informeren over het belang van deze vogels voor de biodiversiteit. In de Tropenhal op het park zelf leer je hier meer over.

Rode ibis project
De rode ibis woont in het mangrove gebied van Zuid-Amerika. Door boskap en de jacht op deze prachtige vogel wordt de diersoort met uitsterven bedreigd. Avifauna ondersteunt dit project met kennis en met giften van de vogeldemonstratie.

Lori Conservation Network
In de Lori Landing van Avifauna leven verschillende soorten lori’s. De kwetterende, kleurrijke vogels zijn de ambassadeurs van hun familie in het wild. Helaas wordt er veel op de vogels gejaagd om ze als huisdier te houden. Ook het leefgebied verkleint aanzienlijk. Avifauna ondersteunt ook dit project met giften van de vogeldemonstratie en door middel van kennisoverdracht.

Help mee!

Je bezoek aan Avifauna kan het verschil maken voor vogels in het wild. Door bijvoorbeeld een gift te doen bij de vogeldemonstratie of een cupje honing bij de lori’s te kopen, doe je een duit in het zakje voor de vogels in het wild. Je kan ook via de Avifauna webshop een gift doen aan het park.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.