donderdag 15 maart 2018

Top 3 Leukste Uitje van Utrecht

Deze week, wederom een dagje eerder dan normaal, gaan we naar de provincie Utrecht voor de Top 3 Leukste Uitje van Utrecht, zoals gekozen door de leden van de ANWB. In de top 3 staan twee bekenden en één nieuw dagje uit voor de provincie in het hart van het land. De drie uitjes staan allemaal voor ontspannen, genieten en natuur. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

(afbeelding: Berry de Nijs/Writing Berries)

1: Thermen Soesterberg

Vanuit het niets op nummer 1: Thermen Soesterberg. Dit heerlijke wellnessresort ligt midden tussen de bossen en heeft de beschikking over een eigen hotel. Je kan er dus gerust een nachtje blijven slapen. Diverse sauna’s, stortbaden, relaxruimtes, zwembaden (zowel binnen als buiten) en natuurlijk beautybehandelingen maken je dag relaxen helemaal compleet. Thermen Soesterberg biedt ook heerlijke arrangementen aan. (foto: Thermen Soesterberg)

2: Botanische Tuinen Utrecht

Op nummer 2 geen onbekende, maar wel weer een plaatsje gestegen in de top 3, is Botanische Tuinen Utrecht. Je vindt de tuinen op de Uithof, het Universiteitsgebied van de stad. De verschillende thema’s van de tuinen, zorgen ervoor dat je iedere keer weer een heel andere sfeer beleeft. Zo is er een Rotstuin, maar ook een Rozentuin en een Diertjestuin. Met kinderen ga je natuurlijk op ontdekkingstocht in de Ontdektuin. Onderneem een heerlijke wandeling of volg een van de educatieve programma’s. Het is allemaal mogelijk. (foto: Botanische Tuinen Utrecht)

3: Waterlijn Rondvaarten Amersfoort

Vorig jaar nog de nummer 1 en dit jaar de hekkensluiter van de top 3 van Utrecht. De Waterlijn Rondvaarten Amersfoort geven je een unieke kijk op Amersfoort vanaf het water. Tijdens de tocht vertelt de schipper interessante verhalen over Amersfoort en haar geschiedenis. Je kan de boottocht met een elektrische treintje op het land voortzetten als je nog meer wil weten over de stad. Er worden overigens ook vaak gethematiseerde rondvaarten georganiseerd. (foto: Waterlijn Rondvaarten Amersfoort)


De winnaars van Utrecht met directeur van de ANWB Frits van Bruggen (foto: ANWB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.