vrijdag 9 maart 2018

The Amsterdam Coffee Festival: voor echte Coffee Lovers

Als ik een dagje uit ga, dan is mijn dag pas echt compleet met een lekker bakkie koffie. Ik ben zelf dol op koffie verkeerd of latte macchiato. Daar kan ik echt helemaal van wegdromen. Koffie is tegenwoordig veel meer dan een drank die we ’s morgens drinken om mee wakker te worden. Het is een drank waar we van willen genieten. We bestellen niet alleen een koffie zwart, maar ook graag met een smaakje. De melk moet romig zijn en de temperatuur van de koffie heet. We zijn steeds meer op zoek naar nieuwe smaken en belevenissen. Want een goede koffie die drink je niet alleen, die beleef je. Alle trends en belevenissen komen samen op The Amsterdam Coffee Festival. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Jubileum

Dit jaar vindt alweer voor het vijfde opeenvolgende jaar The Amsterdam Coffee Festival plaats in de Westergasfabriek te Amsterdam en wel in de Gashouder en het Transformatorhuis. Je vindt er onder meer de nieuwste koffiemachines, de lekkerste melk of alternatieven hiervoor en natuurlijk heel veel heerlijke koffie die je overal in de gebouwen ruikt. Tijdens het festival geniet je onder meer van live demonstraties Latte Art Live. Op het grote podium worden er tijdens het festival verschillende competities gehouden, waaronder de Dutch Brewers Cup en Dutch Barista Championship. Het festival is voor professionals, horeca en de echte coffee lover.Veel te zien & te proeven

Ik mocht vandaag mee met de perstoer langs enkele hoogtepunten van het festival. In de Gashouder gingen we langs bij Queens of Diary. Een nieuw merk melk die lekker schuimt en barista’s zo helpt om nog mooiere Latte Art te maken op een koffie verkeerd. Ook past de melk qua smaak perfect bij een heerlijke kop koffie. Ook bij Alpro draait het om melk. In dit geval sojamelk. Voor professionals heeft Alpro speciale varianten op de sojamelk naturel, kokos en amandel gemaakt die extra lekker schuimt. Daar worden barista’s en koffieliefhebbers zeker blij van!Waterfiltermerk BRITA staat ook op het festival. Wist je namelijk dan 98% van je kopje koffie uit water bestaat? Dan wil je natuurlijk wel dat dit water geen nasmaak geeft aan een heerlijke kop koffie. Met de BRITA waterfilters voor koffiezetapparaten en espressomachines wordt het water op en top gezuiverd. Want hoe beter de waterkwaliteit, hoe lekkerder de koffie. En die lekkere koffie wordt natuurlijk gezet met een trendy en mooi vormgegeven espressomachine van La Marzocco. Op de stand wordt de nieuwste espressomachine – de Leva – gedemonstreerd. Dit hypermoderne apparaat ziet er prachtig uit en helpt iedere barista keer op keer de lekkerste koffiespecialiteiten te bereiden. Ook staat er iedere twee uur een andere barista met een eigen bijzondere koffieblend om lekkere kopjes koffies te serveren.Coffee Cocktails

De perstoer werd beëindigd in de Westerliefde zaal bij Tia Maria. In de zaal worden workshops gegeven die te maken hebben met hoe je koffie en likeur samen tot een mooi geheel maakt. Tia Maria heeft een bar waar menig lekkernij geschonken en ter plekke gemixt wordt. Het likeurmerk wil met deze cocktails en de mixology de wereld van barista’s en bartenders dichter bij elkaar brengen. En volgens mij is ze dat goed gelukt.Er is natuurlijk nog veel meer te beleven op het festival. Ben je een echte coffeeholic of barista en wil je nog meer weten? Dan ga je dit weekend naar The Amsterdam Coffee Festival.

Schoon water projecten

De organisatie van The Amsterdam Coffee Festival zet zich trouwens in voor schoon water projecten over de hele wereld. Vooral ook op plekken waar koffiebonen worden verbouwd.

Praktische info

The Amsterdam Coffee Festival is te bezoeken tot en met zondag 11 maart. Tickets zijn verkrijgbaar online en aan de kassa bij de Gashouder. Voor meer informatie kijk je op AmsterdamCoffeeFestival.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.