woensdag 21 maart 2018

De lente staat in bloei in Keukenhof

Na zeer koude dagen vol vorst en ijzige wind, is dan vandaag echt de lente aangebroken. Dat betekent dat de bolbloemen weer volop in bloei staan en dat Keukenhof haar poorten weer gaat openen. En wel vanaf 22 maart tot en met 13 mei 2018. Hier geniet je op en top van de lente. Gisteren kreeg ik al een voorproefje van de bloemenpracht in Keukenhof tijdens de officiële opening voor pers en genodigden. Genieten jullie alvast een beetje mee?

(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries – Keukenhof 2018)

Romantiek in bloemen

Net als voorgaande jaren is er een thema aan de aanleg van de tuinen verbonden. Het thema dit jaar is Romantiek in bloemen. Dit werd al bekend gemaakt tijdens het plantmoment in oktober. Naast de romantiek als onderdeel van de liefde staat ook de tijdsperiode van de Romantiek centraal. Het park van het landgoed Keukenhof zelf is voor een groot deel tijdens de Romantiek aangelegd. Dat sluit dus al perfect aan bij het thema. Romantiek heeft veel met liefde te maken. Maar ook met de overweldigende schoonheid en stilte van de natuur. Een tulp die ontluikt, de geur van de hyacint, de grootsheid van een boom… het roept emoties bij je op. De combinatie van romantische liefde en de Romantiek als kunststroming en tijdsperiode komen op prachtige wijze samen in Keukenhof dit jaar.Inspiratietuinen

Naast de prachtige bloemententoonstellingen in de paviljoens en de velden vol bolbloemen buiten, zijn er ook weer leuke inspiratietuinen om van te genieten. Misschien kom je wel een tuininrichting tegen die past bij jouw terras, patio, tuin of zelfs balkon. Er is een Hipster garden met barbecue en bar, een romantische tropische tuin met ligbedden en een kano vol tulpen en een vrolijke trendtuin voor de gemakstuinierder met houten tulpen, kunstgras en veel vrolijke kleuren. De Delftsblauwe tuin in wit en blauw is ook dit jaar weer van de partij.Cupido tuin

Ben je zeer romantisch aangelegd en wil je je geliefde wel eens op een bijzondere manier ten huwelijk vragen? Ga dan op een knie in de Proposal Garden. In de bomen hangen pijlen van Cupido en vier schattige Cupido beeldjes staan rondom een groot hart… De tuin heeft veel rode en witte accenten en is ook zeker een perfect decor voor je bruidsreportage.


Paleis Het Loo

Wist je dat Paleis Het Loo in Apeldoorn aan een grootse verbouwing bezig is? De tuinen en het paleis worden gerenoveerd. De kenmerkende fontein van het paleis heeft zolang een onderkomen gevonden in Keukenhof. In de mini Paleistuin geniet je van een koninklijke sfeer en deze fontein.


Zin in de lente!

Heb je ook zo een zin in de lente? Nu het zonnetje lekker schijnt ‘brullen de bollen de grond uit’, aldus Bart Siemerink, directeur van Keukenhof. We mogen dit jaar dankzij de lasagne beplanting het hele seizoen kleur verwachten in het park. Lasagne beplanting duidt op het feit dat er in lagen wordt geplant. Hierbij bloeien de bollen die het dichtste bij het oppervlak liggen het eerste en de diepste bollen als laatste. Zo garandeert het park kleur en prachtige tulpen van begin tot het einde van het seizoen.Beleef het zelf

Eigenlijk moet je Keukenhof gewoon zelf gaan beleven. Maak er een uitje van met het hele gezin en dwaal heerlijk tussen de bloemen van perk naar perk. Bezoek de bloemententoonstellingen in de paviljoens en volg workshops in het park. Voel je zo vrij als een vlinder en verwonder je – volgens het Romantische tijdsbeeld – over al het natuurschoon om je heen.


De lente is begonnen, want Keukenhof is weer geopend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.