donderdag 8 maart 2018

Top 3 Leukste Uitje van Flevoland

Een dagje eerder dan normaal presenteer ik de Top 3 Leukste Uitje van Flevoland, zoals gekozen door de leden van de ANWB. Twee van de winnaars in de top 3 zijn geen vreemden. Maar op welke plekken zijn ze terecht gekomen? Dat is natuurlijk de grote vraag. In de top 3 van Flevoland vind je een pannenkoekenhuis, een scheepswerf en een bijzondere bloementuin. Ga mee naar Flevoland en geniet van deze leuke uitjes. (afbeelding: Berry de Nijs/Writing Berries)

1: Orchideeën Hoeve Luttelgeest

Voor maar liefst het zevende jaar op rij werd De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest uitgeroepen tot het Leukste Uitje van Flevoland. Het vernieuwde Jungletheater, de altijd prachtige bloemen en planten, de gekke aapjes, mooie vlinders en bontgekleurde lori’s vallen al jaren in de smaak bij de ANWB leden. Van de exotische tuinen vol orchideeën tot de magische wereld van de Zwevende Bloementuin… het is er gewoon iedere keer weer genieten. Dit jaar staan er ook weer vernieuwingen op stapel om het uitje nog leuker te maken. Dus wie weet winnen ze volgend jaar weer de eerste prijs! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Orchideeën Hoeve 2016)

2: Pannenkoekenhuis Hans & Grietje

In Zeewolde ligt het sprookjesachtige Pannenkoekenhuis Hans & Grietje. Het grote restaurant lijkt zo uit een sprookjesboek te komen. Zowel binnen als buiten is het sprookjesthema doorgevoerd. Geniet van heerlijke pannenkoeken en het decor. De kinderen kunnen heerlijk buitenspelen op het grote speelterrein met speeltoestellen. Ook binnen is er volop speelruimte voor kleine en grote kinderen. O maar pas wel op: de tafels bewegen, de vloeren zijn behekst en soms heb je ineens de pannenkoek van een ander voor je neus… Het is gewoon iedere keer een feestje om naar dit restaurant te gaan. (foto: Pannenkoekenhuis Hans & Grietje)

3: Bataviawerf

Al een aantal Jaren rotsvast op nummer 2 en dit jaar net een plaatsje gezakt is Bataviawerf. Momenteel wordt er aan de werf hard gewerkt aan de reconstructie van Waterschip. Maar het is ook dé plek waar de replica van VOC-schip De Batavia te bewonderen is. Aan de werf werken echte vaklui aan de schepen. Tijdens een bezoek aan de werf kom je met een rondleiding nog meer te weten over het werk aan de Bataviawerf en over de Gouden Eeuw. Er worden geregeld thematische evenementen georganiseerd. (foto: Bataviawerf Lelystad)


ANWB directeur Frits van Bruggen met twee van de gelukkige winnaars van Flevoland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.