dinsdag 27 maart 2018

Bloemen voor de Paus vertrokken vanaf Keukenhof

Het is bijna Pasen! Aanstaande zondag 1 april (en nee, dat is geen grapje) vieren we dit feest van wederopstanding alweer. Pasen gaat altijd gepaard met een mooie toespraak van de Paus gehouden vanaf het balkon op het Vaticaan. Tussen een zee van voorjaarsbloemen spreekt hij dé Paaszegen ‘Urbi et Orbi’ uit, wat hij vaak afsluit met de beroemde woorden: ‘Bedankt voor de bloemen.’ In het Nederlands, want de bloemen komen uit onze eigen bollenstreek. De bloemen die deze zondag het Sint Pieterplein gaan hullen in roze, oranje en geel, zijn vanmorgen vertrokken uit Keukenhof. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries – Keukenhof, 27 maart 2018)


Gezegend voor een goede reis

Natuurlijk zijn de bloemen niet zomaar vanaf Keukenhof vertrokken. Voor vertrek zijn zij en het transport gezegend door Mgr. Van den Hende, de bisschop van Rotterdam. Na een mooi gebed over God, natuur en mens, zegende hij het transport en de prachtige voorjaarsbloemen met weiwater. Het is altijd erg bijzonder om bij aanwezig te zijn en om het transport en arrangeur Paul Deckers uit te zwaaien. Dit gebeurde samen met kwekers, pers en medewerkers van de Keukenhof. Inmiddels zijn de bloemen al onderweg naar het Vaticaan.


Pasen in Keukenhof

Wil je het voorjaar en het leven op fleurige wijze vieren? Dit Paasweekend ben je van harte welkom in Keukenhof. Je geniet er van extra veel gele bloemen, er is een Freesiashow in het Oranje Nassau paviljoen, kinderen doen mee met een speurtocht en de Paashaas heeft eieren verstopt. Maar dat is nog niet alles. Het park staat het Paasweekend (van 30 maart tot en met 2 april) in het teken van Holland in de 19e eeuw. Je ontdekt klederdracht uit Nederland, ouderwetse fietsen en oude ambachten. Laat je verrassen door de levende standbeelden en geniet van oud-Hollandse dans en muziek. Dat wordt genieten!


Kijk voor meer informatie en tickets op www.keukenhof.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.