vrijdag 30 maart 2018

De Orchideeën Hoeve presenteert: het Makirijk

Vandaag was het eindelijk zover. Na maanden bouwen en planten, kon vandaag het Makirijk van de Orchideeën Hoeve worden geopend. Dat ging vanmorgen uiteraard op heel feestelijke wijze. De afgelopen jaren heeft de Orchideeën Hoeve haar bezoekers al verrast met een nieuwe speeltuin, de Zwevende Bloementuin en het nieuwe Jungle Theater. Met de komst van het Makirijk is er weer een prachtig nieuw gedeelte bij gekomen om van te genieten.

(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries - Orchideeën Hoeve)


Overdekt en toch buiten

Het Makirijk ligt op de route van de Hoeve na het Mangrovebos Speelparadijs en voor de Zwevende Bloementuin. Wanneer je door de schuifdeuren loopt, voel je dat je naar buiten loopt. Het pad echter is overdekt. Hierdoor behoudt ook dit verblijf het all-weather karakter van de Orchideeën Hoeve en geniet je volop van al het moois. Want het is er werkelijk prachtig.


Beestenboel

Het Makirijk wordt bewoond door – je raadt het al – maki’s. De ringstaartmaki’s moeten echter nog een beetje wennen aan zoveel vrijheid. Ze zijn namelijk afkomstig uit de opvang. Stichting Aap heeft ze gered uit een zeer klein onderkomen. Gelukkig krijgen de maki’s alle tijd om aan hun eiland te wennen. Ondertussen geniet je van de dieren in hun binnenverblijf. Het Makirijk wordt ook bewoond door een groep met prachtige eenden, schitterende flamingo’s en knuffelige alpaca’s.Prachtige aanvulling

Het Makirijk is weer prachtig aangelegd. Als je niet zou weten dat het nieuw is, dan zou je denken dat het altijd al bij de Orchideeën Hoeve hoorde. Dat komt door de vertrouwde opbouw en stijl die je ook in de Vlinder Vallei, Lorituin, het Amazone Regenwoud en de tropische Orchideeëntuin terugvindt. Het buitenverblijf is zeer groot, veel water en veel plekjes waar de eendjes hun nesten kunnen maken en de maki’s straks buiten kunnen spelen. In ieder geval waren ze al heel erg nieuwsgierig naar alle mensen die voorbij liepen.


Informatie

De Orchideeën Hoeve is het hele jaar door geopend. De hond mag mee (mits aangelijnd) en het is er zeer rolstoelvriendelijk. Weer of geen weer, je geniet overal overdekt van de meest prachtige bloemen, planten en dieren. Je vindt de Hoeve aan de Oosterringweg 34 in Luttelgeest. Kijk voor meer informatie op www.orchideeenhoeve.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.